Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:816370
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 25 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Komercbanku aktīvu veidošanas etapi    6
2.  Komercbanku aktīvo operāciju analīze    11
2.1.  Latvijas komercbanku sektora aktīvo operāciju analīze    11
2.2.  Latvijas vadošo komercbanku aktīvu analīze    17
3.  Latvijas Bankas aktīvo operāciju analīze    26
3.1.  Latvijas Bankas aktīvo operāciju būtība    26
3.2.  Latvijas Bankas aktīvo operāciju dinamikas analīze    32
  Secinājumi un priekšlikumi    39
  Literatūras saraksts    46
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS


Bankas ir viens no tirgus struktūras centrālajiem posmiem. Tās darbības attīstība ir tirgus mehānisma dibināšanas nepieciešamais nosacījums. Ekonomiskās pārkārtošanas process ir sācies ar banku sistēmas reformu. Šī sfēra tik pat dinamiski attīstās arī šodien.
Divu līmeņu banku sistēmai ir svarīga loma tautsaimniecības funkcionēšanas nodrošināšanā veicot norēķinu, noguldījumu, kredītu un citas operācijas, bankas pilda sabiedrībai nepieciešamas funkcijas.
Līdzekļu pārdale notiek horizontāli- no kreditora aizņēmējam ar banku starpniecību pēc atmaksāšanas principiem. Maksa par aizdotiem un aizņemtiem līdzekļiem veidojas aizdevumu līdzekļu pieprasījuma un piedāvājuma ietekmē. Kā rezultātā atbilstoši tirgus attiecībām saimniecībā notiek finansu resursu brīva kustība. Komercbankas pildot starpnieka funkcijas samazina riska un ekonomiskās nenoteiktības pakāpi, kas pozitīvi veicina tirgus ekonomikas attīstību.
Tāpat kā citu komercuzņēmumu darbība, banku darbība ir apdraudama ar dažādu veidu riskiem, un tieši tāpēc vairākās valstīs šīs ir viens no regulējamākiem uzņēmējdarbības veidiem.
Banku stabilitāte lielā mērā ietekmē valsts ekonomikas stabilitāti. [13]
Darbošanās reāli esošo resursu ietvaros nozīmē, ka komercbankai ir jānodrošina ne tikai savu resursu un kredītu aizdevumu kvalitātes atbilstība, bet arī jānodrošina banku aktīvu rakstura atbilstība tās mobilizēto resursu specifikai. Tas ir, ja, teiksim, banka piesaista īslaicīgus resursus (īslaicīgie noguldījumi, noguldījumi uz pieprasījumu), bet iegulda resursus pārsvarā ilglaicīgajos aizdevumos, tad tās spēja bez kavējumiem dzēst savas saistības(t.i. likviditāte) tiek apdraudēta. [13]
Latvijā pedējā laika ir kļuvusi ļoti aktuāla Latvijas komercbanku tematika, tā ietver visu, kas saistīts ar finansu lietām, naudas apgrozību valstī, naudas ieguldīšanu, kredītu izsniegšanu un visām komercbanku atļautām un neatļautām darbībām.
Pēdējos gados līdz ar banku nozares aktīvu pieaugumu, kas notika nevienmērīgi, priekšplānā izvirzījās aktīvu nozīmes izpratne un aktīvu kvalitātes novērtēšana. Prakse parādīja, ka kredītu organizācijas patieso stāvokli finansu tirgū, tās stabilitāti, ienesīgumu, spēju atdot kredītus un noguldījumus, izdzīvot krīzes apstākļos, izpildīt saistības likvidēšanas gadījumā, kā arī izpildīt savas funkcijas pēc sanācijas, ir raksturojams ar bankas aktīvu stāvokli, to kvalitāti. Tāpēc aktīvu analīze, to saglabāšanas un stabilitātes nodrošināšana ir sevišķi svarīgs uzdevums.[9]
Kursa darba mērķis, izmantojot statistiskus datus, banku gada pārskatus, zinātniski-pētniecisku literatūru par Latvijas kā arī pasaules banku sistēmām, kā arī laikrakstos un periodiskajos izdevumos sniegto informāciju, izpētīt banku aktīvās operācijas, t.i. uz Latvijas banku sistēmas piemēra parādīt aktīvo operāciju struktūru un veikt banku aktīvo operāciju anlīzi, kā arī atklāt problēmas, saistītas ar banku aktīvo operāciju veikšanu un piedāvāt to risinājumus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties