Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:442826
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Banketa iemesls    3
2.  Viesu sastāvs    3
3.  Norises vietas raksturojums    3
4.  Ēdienkarte    4
5.  Galda klājuma raksturojums    6
6.  Pasākuma norises apraksts    6
7.  Nepieciešamo lietu aprēķins    8
8.  Ēdienu pasniegšana    11
  Produktu aprēķins    12
  Izmantotā literatūra    39
Darba fragmentsAizvērt

Banketa iemesls
Bankets tiek rīkots par godu 5 gadu kāzu jubilejai. Tas ir lielisks iemesls,lai kopā sanāktu visa ģimene,jo ikdienā viņi dzīvo dažādās Latvija pilsētās. Bankets notiek martā, svētdienas pēcpusdienā no plkst. 14.00.

Viesu sastāvs
Uz svinībām ir aicināti 20 viesi. Tie būs cilvēki vecumā no 24 līdz 65 gadiem, ģimenes cilvēki, visi latvieši, ar dažādu izglītības līmeni, no dažādiem Latvijas reģioniem. Visi viesi ir savā starpā pazīstami,jo ir radinieki un jau tikušies citās ģimenes svinībās. Viesi ir vīna cienītāji.

Norises vietas raksturojums
Viesības notiks atpūtas bāzē „Radi”,kura atrodas Saldus rajona Brocēnu pilsētas lauku teritorijā, Cieceres ezera krastā, pusceļā no Rīgas uz Liepāju.
Bankets notiks viesu nama otrajā stāvā banketu zālē. Tā ir 40m2 liela telpa ar ozolkoka grīdu un lieliem logiem ar skaistu skatu un ezeru. J diena ir saulaina saule piesilda telpu un nav vajadzīga apkure.
Apgaismojums ir gan dabīgais, gan mākslīgais.
Pie ēkas,kur notiks bankets ir viegli piekļūt ar automašīnu. Atrast atpūtas bāzi Radi ir ļoti vienkārši- sekojot norādēm jau no Brocēniem.
Galdi ir izvietoti vienā zāles malā, tā lai viesmīļiem ir viegli tiem piekļūt un paliek arī pietiekami vietas, ja kāds no viesiem vēlas piecelties un pastaigāt.
Zāle ir ļoti gaiša un rada siltu un patīkamu iespaidu. Sienas ir no maigi rozā akmeņa tāpat kā pati ēkā,jo agrāk šī terase ir bijusi atvērta, bet vēlāk pārbūvēta par slēgtu telpu. Zālei ir koka durvis un koka logs pa kuru var pasniegt ēdienus. Pie sienas ir liela glezna ar dālijām,kas maigi saplūst ar kopējo interjeru.
Ēdienkarte
Ēdienkarte sastāv vismaz no auktajām uzkodām, zupas, pamatēdiena un saldā ēdiena, kuri savstarpēji harmoniski saskaņoti krāsas un garšas ziņā un kuru tiek apēsti noteiktā secībā. Tā ir ēdināšanas uzņēmuma vizītkarte, kurā izpaužas virtuves līmenis. Jau lasot ēdienkarti, viesiem ir jārada pacilāts noskaņojums un jāmodina vēlēšanās ēst.
Sastādot ēdienkarti vesela cilvēka nedēļas uzturam, jāievēro, lai ēdienos izmantotu dažādus produktus, lai to sagatavošanas veidi neatkārtotos, lai ikdienas uzturs sniegtu nepieciešamo olbaltumvielu, ogļhidrātu, tauku, minerālvielu daudzumu. Lai tas būtu vitamīniem, fermentiem un mikroelementiem bagāts. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties