Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:654061
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Baltijas valstis pēc to atzīšanas de facto, līdzīgi daudzām citām Austrumeiropas jaunajām valstīm bija aizņemtas ar savu iekšpolitisko jautājumu kārtošanu – t.i. ar valsts iekšējo dzīvi saistītās likumdošanas veidošanu, daudzo partiju savstarpējām politiskajām cīņām u.tml.
Starptautiskajās attiecībās Baltijas valstis galvenokārt centās iedibināt sev izdevīgus tirdzniecības sakarus un panākt drošības garantijas no lielvalstu puses. Šie jautājumi izrādījās cieši saistīti, un sakrita ar abu Eiropas lielvalstu – Vācijas un Krievijas interesēm Baltijas telpā. Tās centās jaunās valstis padarīt ekonomiski atkarīgas. Jāatzīmē, ka katra no Baltijas valstīm deva priekšroku sadarbībai ar vienu vai otru no šīm lielvalstīm.
Šāda Baltijas valstu politiskā izvēle bija ļoti izdevīga Vācijai, kas kā kara zaudētāja gribēja atgūt savu ietekmi un stāvokli Eiropā, tuvinoties Krievijai. Abas lielvalstis pretendēja uz galveno lomu Baltijas valstu ekonomikā, un neticot ilgai šo valstu pastāvēšanas iespējai, savā ziņā jau dalīja Baltijas telpu savās ietekmes sfērās, kas izvērsās par realitāti 30to gadu beigās.
Neskatoties uz Baltijas valstu plaši izvērsto starptautisko diplomātisko darbību, gandrīz visā starpvalstu diplomātijā parādās Vācijas-Krievijas motīvs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1189834
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties