Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:979294
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Baltijas jūras reģionā ietilpstošās valstis    4
3.  Reģiona apraksts    5
4.  Ekonomiskā sadarbība    6
5.  Humanitārā sadarbība    8
6.  Ekoloģiskā sadarbība un projekti    10
7.  Baltijas jūras reģiona ilgtspējīgas attīstības vīzija uz 2030.gadu    12
8.  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

1.Ievads

Baltijas jūras reģions jau tagad veidojas par vienu no visstraujāk attīstošajām pasaules ekonomiskajām telpām un globālās jaunās ekonomikas centriem. Lai veicinātu sadarbību starp Baltijas jūras reģiona valstīm, tiek izmantotas dažādas programmas. Vairums no tām ir ietvertas ES politikā Ziemeļu dimensijā. Tādēļ, īstenojot Ziemeļu dimensijas politiku, tai vajadzētu aptvert Baltijas jūras reģiona valstu visu tautsaimniecības nozaru intereses. Pēdējā laikā ļoti aktuāls ir kļuvis jautājums par sadarbību informācijas sabiedrības attīstībā Baltijas jūras reģionā. Baltijas valstu sadarbības mērķis - tuvināties Ziemeļvalstu līmenim.

3.Reģiona apraksts
BJR ģeogrāfiskās pazīmes centrā ir Baltijas jūra. Baltijas jūras reģiona kopplatība ir 22 procenti no Eiropas. Acīmredzami, ka Baltijas jūras reģions vairs nav neliels reģions Eiropas perifērijā, bet tas sāk veidoties par vienu no ekonomiski spēcīgiem un dinamiskākiem reģioniem.” Ir dažādi viedokļi par to, kuras valstis tieši ieskaitīt BJR. BJVP ir 11 valstis, tās tad arī pieskaitām BJR: Dānija, Vācija, Islande, Norvēģija, Zviedrija, Somija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Krievija.
Kopš 90.gadu īpaši aktīvi piedāvājumu sadarbībai reģionā izteica Dānija, Somija un Zviedrija un Vācija. Tā 1992.gada martā Kopenhāgenā pēc Dānijas un Vācijas ārlietu ministru uzaicinājuma tika dibināta BJVP. Nereti BJVP tiek dēvēta par organizāciju, lai gan tai nav juridiska organizācijas statusa. Tā drīzāk būtu jāuzskata par reģionāla mēroga daudzpusēju iniciatīvu. Pie BJR valstis vienojošajiem faktoriem tiek pieskaitīta ne tikai to ģeogrāfiskā un oficiālo starpvalstu attiecību saistība, bet BJR arī kā ekonomiska telpa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties