Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:777196
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Spānijas ierastais tēls – flamenko dejas, vēršu cīņas, karstasinīgie iedzīvotāji, kuriem dzīve ir svētki, bauda un izpriecas (Dorling Kindersley 2000) – padara to par bezgala valdzinošu zemi ceļotājiem. Šajai pievilcīgajai un interesantajai Vidusjūras piekrastes valstij pieder arī Baleāru salu grupa Vidusjūrā. Salām vai tās būtu lielas vai mazas, vienmēr ir piemitusi īpaša romantika – jebkurā no tām rodas sajūta, ka esi aizbēdzis no lielās zemes (laikraksta Diena pielikums, 2004). Baleāru salas ar savu patīkamo, silto klimatu, elegantajiem kūrortiem un pievilcīgajām pludmalēm pēdējo gadu laikā ir kļuvušas populāras masu tūrisma atpūtas vietas. Taču tās ir bagātas ne tikai ar daudzstāvu viesnīcām, ātrās apkalpošanas restorāniem un diskotēkām, Baleāru salās redzami arī balti ciematiņi, mežiem apauguši kalni, klosteri, lauku baznīcas, alas un aizvēsturiski pieminekļi.
Baleāru arhipelāgs sastāv no četrām salām: Maljorkas(Mallorca), Menorkas(Menorca), Ibisas(Ibiza) un Formenteras(Formentera). Tas ir viens no Spānijas autonomajiem apgabaliem, kuram ir savs parlaments un izpildvara. Lai gan kopā salas veido vienu arhipelāgu, katra no tām ir “individualitāte”, personība ar savu savdabīgumu, savu “pipariņu”, gluži kā mēs cilvēki. Salu dažādais raksturs spēj apmierināt jebkuras publikas gaumi, sākot ar “pludmales tūristiem”, kuriem interesē tikai saule, jūra un izpriecas, un beidzot ar bagātniekiem un kinozvaigznēm, kuri dod priekšroku dārgām, bet diskrētām atpūtas vietām kalnu rajonos (pēdējā laikā salas kļuvušas par britu iecienītāko Vidusjūras atpūtas kūrortu, kurā viņi ne tikai pilnvērtīgi atpūšas, bet arī “enerģiski” mēģina iegādāties īpašumus (Morton 2000)). Tie, kuriem nepatīk piekrastes kūrortu kņada, var izvēlēties lauku tūrismu vai relatīvi mierīgās Palmas, Ibisas, Mao(Menorkas galvaspilsēta) un Siutadejas vecpilsētas. Kultūras dzīves ziņā bagātākā no Baleāru salām ir Maljorka – tajā ir ievērības cienīgas mākslas galerijas un saistoši muzeji. Menorka ir bagāta ar neolīta laika liecībām un neokoloniālisma stila arhitektūru, savukārt Ibisa ir piemērota vieta skaistas, gandrīz gleznieciskas ainavas un lauku tūrisma cienītājiem; tajā atrodas arī daži no trakulīgākajiem naktsklubiem Eiropā. Formenterā – pēc daudzu cilvēku domām, valdzinošākajā no salām – ceļotājus gaida kristāldzidrs ūdens, baltas smiltis, skaistas ainavas un absolūts miers (Dorling Kindersley 2000, 484.lpp.).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties