Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:114488
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lielbritānijas sarežģītās, mainīgās attiecības ar Eiropas Savienību ir bijis viens no galvenajiem un sarežģītākajiem jaunāko laiku Lielbritānijas politikas jautājumiem. To ļoti uzskatāmi parāda šīs grāmatas galvenie redaktori izvēloties darba nosaukumu – „Lielbritānija par un pret Eiropu”. Grāmata, galvenokārt, piedāvā uz pētījumiem balstītu analīzi par Lielbritānijas politiskās un ekonomiskās elites attieksmi pret Eiropas integrāciju. Autori šajā elitē iekļauj politiskās partijas (leiboristu, konservatīvo, liberāļu, skotu un velsiešu nacionālistu partijas), valsts dienesta augstākos darbiniekus, arodbiedrības, uzņēmējus un mēdiju pārstāvjus. Grāmatā ir iekļauti dažādu autoru viedokļi par Lielbritānijas sarežģītajām attiecībām ar Eiropas valstīm sākot ar periodu pēc otrā pasaules kara, grāmatas noslēgumā ir nodaļa, kurā ir attēlota Lielbritānija kā Eiropas sastāvdaļa no citu eiropiešu skatupunkta.
Grāmata sastāv no 10 nodaļām. Katru nodaļu ir rakstījis cits autors. Autoru vidū ir vairāku prestižu Lielbritānijas augstskolu (Glāzgovas, Šēfildas, Kembridžas, Varvīkas) politikas un vēstures profesori un lektori. Visas šīs nodaļas ir apkopojuši divi galvenie redaktori – Deivids Beikers (David Baker) un Deivids Sīvraits (David Seawright).
Lielbritānija bieži tiek saistīta ar nepakļāvīgā Eiropas sabiedrotā tēlu, kuru noteica Lielbritānijas šaubas par iesaistīšanos Eiropas integrācijas procesā. To neteica politiskās elites diskusijas par Lielbritānijas relatīvi vājo ekonomisko stāvokli, impērijas izjukšanu, un ar to saistīto ciešo sadarbību ar Amerikas Savienotajām Valstīm. Vienotās Eiropas idejas aizstāvjiem, tādiem kā Edvards Hīts (Edward Heath) un Rojs Dženkinss (Roy Jenkins), kuri ticēja dziļākai Eiropas politiskajai sadarbībai, lai panāktu kopēju labklājības līmeņa celšanos un izsargātos no cita Eiropas kara, nekad nebija izdevies pilnībā pārliecināt Lielbritānijas eliti par šādas sadarbības nepieciešamību.
Pirmajā nodaļā „Eiropas jautājums un Lielbritānijas politika” Endrjū Gembls (Andrew Gamble) izklāsta svarīgu vēstures kopsavilkumu par Lielbritāniju Eiropā. Autors uzskata, ka Lielbritānija vēstures gaitā ir bieži pieturējusies pie stratēģijas, kas balstās uz atvērtu tirgu un brīvu ārvalstu tirdzniecību. 20.gadsimtā daudz ciešāka kļuva sadarbība ar ASV. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties