Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:337612
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Atšķirība starp bailēm un fobijām    4
2.  Bailes    5
3.  Fobijas    7
3.1.  Fobiju pazīmes    7
3.2.  Fobiju iedalījums    8
3.3.  Fobiju dažādība    9
4.  Baiļu un fobiju cēloņi    10
5.  Fobiju ārstēšanas metodes    11
6.  Praktiskā daļa    12
6.1.  Testa daļa    12
6.2.  Aptauja    12
7.  Secinājumi    18
8.  Izmantotā literatūra    19
  Pielikums    20
  Pielikums Nr.1    21
  Pielikums Nr.2    23
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Bailes ir kā signāls, kurš ziņo par to, ka tiek apdraudēta cilvēka labsajūta, ērtības, vai, ka draud briesmas cilvēka fiziskajai vai garīgajai veselībai.
Darba autors šo tēmu izvēlējās, jo pats ikdienā ir saskāries ar bailēm un fobijām. Zinātniski pētnieciskā darba tēma, pēc darba autora domām, ir uzskatāma par aktuālu, jo cilvēkiem visos laikos ir piemitušas bailes un dažādas fobijas. Attīstoties tehnoloģijām un dzīvei kļūstot modernākai, rodas arvien jauni fobiju veidi.
Hipotēze: Ikviens cilvēks izjūt bailes. Dažādām cilvēku vecuma grupām ir atšķirīgas raksturīgākās bailes un tās izpaužas savādāk.
Darba mērķis: Zinātniski pētnieciskā darba veidošanas gaitā tika izvirzīts mērķis izanalizēt informāciju par bailēm un to veidiem.
Darba uzdevums bija veidot izpratni par bailēm un fobijām.
Darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Teorētiskajā daļā tika pētīti dažādi informācijas avoti: literatūras avoti kā arī meklēta informācija internetā. Šī informācija tika analizēta un apkopota. Praktiskajā daļā cilvēkiem tika piedāvāts aizpildīt testu, lai noskaidrotu, vai viņiem piemīt kāda fobija, kā arī veikta aptauja un apkopotas atbildes.
Darba struktūra. Darbs sastāv no ievada, 6 nodaļām, 5 apakšnodaļām, secinājumiem, izmantoto informācijas avotu saraksta un 3 pielikumiem. Darbā ir 13 attēli.

1.ATŠĶIRĪBA STARP BAILĒM UN FOBIJĀM
Bailes ir reakcija uz reālām briesmām. Vārds „bailes” angļu valodā cēlies no vārda saknes, kas nozīmē „briesmas” vai „kaut ko, kas negaidot parādās”. Jāpievērš uzmanība, ka vārda izcelsme saistīta ar kaut ko, kam mēs neesam gatavojušies. Briesmu sajūta rodas kā ķermeņa reakcija uz ārēju, negatīvu kairinājumu, kuru mēs saņemam caur uztveres kanāliem. Bailes nav patīkamas emocijas, tās var rasties negaidīti, bet var arī pieaugt pakāpeniski, piemēram, gaidot kāda notikuma tuvošanos. Visas pamatotas bailes ir aktīvas un cilvēks no tām meklē atbrīvošanās ceļus. Bailes var izpausties dažādos veidos, piemēram, kā nedrošība, uztraukums, nemiers, bažas, panika, izmisums, šausmas, tas atkarīgs no situācijas un cilvēka personības īpatnībām.
Gadījumos, kad bailes kļūst iracionālas, nesaprātīgas, tās kļūst par fobijām.
Fobija ir reakcija uz briesmām, kas ārēji nepastāv. Tās pamatojas uz iekšējām bailēm un ļoti bieži rodas neapzinātu motīvu dēļ. Fobija ir pasīva sajūta. Cilvēks, kas cieš no fobijas, izvairās no nepatīkamās sajūtas, bet necenšas atbrīvoties no sava uzmācīgā stāvokļa.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1115572
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties