Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:250854
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Lentas    4
  LTO    4
  SDLT    6
  Super AIT    6
  Citi lenšu formāti    8
  Diski    9
  Magnētiskie diski    9
  Optiskie diski    10
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Datu rezerves kopēšana ir svarīga jebkurā uzņēmumā, kurā tiek izmantoti datori, kas glabā lielus informācijas apjomus. Ir vitāli svarīgi, lai šie dati būtu pieejami arī tad, kad datortehnika tiek sabojāta. Īstenībā paši dati ir svarīgāki par datoriem, jo dators ir tikai vide, kas ļauj apstrādāt datus un iegūt informāciju, bet iegūtie un apstrādātie dati ir darba rezultāts. Vēl viens iemesls, kādēļ kopēšana uzņem apgriezienus, ir tāds, ka tas tomēr ir bizness pats par sevi un ļauj tirgot papildus aparatūru un programmas. Tas ir izdevīgi gan klientiem, kas var ātri un kvalitatīvi atgūt zaudētos datus, gan arī apkalpojošām firmām.
Datu kopēšanu un arhivēšanu var uzskatīt par kaut ko līdzīgu apdrošināšanai. Klients samaksā kādai firmai nelielu daļu no apgrozījuma un avārijas gadījumā viņš saņem savu īpašumu – datus – atpakaļ. No otras puses, pēc dažādiem pētījumiem uzņēmumi investīcijas šajā jomā bieži vien veic tikai tad, kad ir nācies kaut ko pazaudēt un nav vēlēšanās šo situāciju izjust no jauna.
Pēdējos 10-15 gadus kopēšanas un arhivēšanas vajadzībām lielākoties tiek izmantotas magnētiskās lentas. Lai gan to darbības ātrumi ir lēni un ir diezgan piņķerīga datu pārnešana no cietā diska uz lentas, tomēr tās ir daudz drošākas par cietajiem diskiem, jo tās nevar saplēst, piemēram, vienkārši nometot uz zemes.
Otra alternatīva, kuru izmanto kopēšanai, ir diski. Visbiežāk tie ir magnētiskie diski jeb tautas valodā runājot – cietie diski. Kaut arī optiskie diski pagaidām nespēj īsti konkurēt ar magnētiskajiem diskiem, savu šauru nišu ieņem arī tie.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties