Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:747112
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Apmēram 150 kilometrus uz rietumiem no Londonas un apmēram 35 kilometrus uz ziemeļiem no Stounhendžas atrodas Aveburija, lielākais zināmais no akmeņiem izveidotais aplis pasaulē. Aveburija ir pat vecāka nekā par to daudz slavenākā Stounhendža, un daudzi cilvēki to uzskata pat par vēl iespaidīgāku nekā Stounhendžu, kas atrodas ļoti netālu tajā pašā reģionā – Viltšīrā. Aveburijas megalītiskie monumenti ir apvīti ar mītiem un mistērijām, ko zinātnieki tikai tagad sākuši atšķetināt un atrisināt.

Līdzīgi kā Stounhendžai un citiem megalītiskiem monumentiem britu salās, Aveburija ir salikta konstrukcija, kura ir izmainījusies daudzu gadsimtu laikā. Lielajam aplim, kurš ir aizaudzis ar zāli un ir 427 metrus diametrā, kuram ir krīta akmeņi malās, kuri ir 6 metrus augsti, tam ir arī dziļš iekšējais grāvis, ir četras ieejas katrā kompasa debesu pusē (viena ieeja ziemeļos, dienvidos, austrumos un rietumos). Iekš dīķa, kurš noteikti netika izmantots aizsardzībai, atrodas milzīgs aplis ar milzīgiem, neregulāras formas akmeņiem, kuri aizņem diezgan lielu platību – 28 akrus. Šis aplis, kurš sākotnēji sastāvēja no 98 apļiem, bet tagad no tiem palikuši ir tikai 27, savā ziņā noslēdz divus mazākus akmens krāvumu apļus. Divi iekšējie apļi visticamāk tika izveidoti pirmie, apmēram 2600. gadā pirms mūsu ēras, savukārt lielais ārējais aplis un dambji ir izveidoti vēlāk, tas ir ap 2500. gadu pirms mūsu ēras.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties