Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:254434
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jau ap 1900. gadu automobīļi izskatījās vairāk pēc mūsdienu auto nekā pēc zirgu ratiem. Pirmos automobīļus bija grūti iedarbināt, un vēl grūtāk bija ar tiem braukt, bet ar katru gadu jaunas idejas padarīja automobīli arvien praktiskāku unnoderīgāku. Francijā sevišķi atjautīgi bija autobūvētāji Panānslevāno, Dedijons Butons un Ruso. Panāns izdomāja novietot motoru priekšgalā un 1895. gadā uzbūvēja pirmo limuzīnu. Reno aizstāvēja ideju par vārpstām, nevis ķēdes izmantošanu pakaļejo riteņu piedziņā. 20. gs. Sakumā franču mazauto bija vispopulārākie automobīļi eiropā. Taču autobūve strauji attistās visur. ASV brāļi Durjea. 1893. gadā uzbūvēja pirmo veiksmīgo automobōli, slavenais mazauto „ Oldsmobile Curved Dash” tika pārdots tīkstošiem. Lielbritānijā 1900. gadā 23 automobīļi veica 1600 km no Londonas uz Skotiju un atpakaļ.
Masveida ražošana.
Sakumā atomobīļibija bagātnieku rotaļietas. Taču Detroitas fermera delā Henrija Forda sapnis bija radīt automobīli par tādu cenu, lai to verētu nopirkt ikviens, kas labinopelna. 1908. gadā, kad viņs beidzot realizēja savu sapni – sāka ražaot T modeli, efekts bija tiešām revolucionārs. Tagad automobīli varēja iegādāties cilvēki, kuri bez grūtībam varētu iegādāties zirgu, ne vieglu ratus.1908. gadā ASV bija mazāk nekā 200 000 autoīpašnieku, bet pēc 5.gadiem jau 250 000 cilvēkiem bijaT modeļa automobīļī. Līdz 1930. gadam bija pārdoti vairāk nekā 15. milijomi šo automobīļu. Forda panāķumus noteica masveida ražošana. Izmantojot lielas darbinieku brigādes, kas sistemātiski ražoja daudz automobīļu, viņš to varēja pārtdot ļoti lēti. Jo vairāk automobīļu viņš pārdeva, jo lētāki tie kļuva.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties