Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:223935
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.1.  Autortiesību aizsargātie darbi Latvijā    3
3.2.  Autortiesību pārkāpumi Latvijā    4
4.3.  Pasākumi autortiesību pārkāpumu novēršanai    6
5.  Nobeigums    7
6.  Izmantotā Literatūra    8
7.  Normatīvie akti    8
8.  Interneta adreses    8
Darba fragmentsAizvērt

Ievads


Mana patstāvīgā darba tēma ir “Autortiesību aizsardzības problēmas Latvijas Republikā”. Manuprāt, šī tēma ir ļoti aktuāla tieši šobrīd, kad viss virzās uz pilnīgu datorizāciju, bet licencētas datorprogrammas lieto tikai retais- tā ir pati lielākā problēma, tādēļ savā darbā visvairāk uzmanības veltīšu tieši tām autortiesību problēmām, kas skar tieši datortehnoloģijas. Par autortiesību ievērošanu cīnās visā pasaulē, un arī Latvijā. Mana darba uzdevums ir izpētīt, kādas problēmas pastāv autortiesību aizsardzības jomā Latvijā, un kas tiek darīts, lai šīs problēmas tiktu risinātas un novērstas.
Lai varētu kaut ko darīt, nepieciešams skaidri definēt, kas tad īsti ir autortiesības, un uz ko tās attiecināmas. To varam lasīt Autortiesību likumā: “Autortiesības attiecināmas uz literāriem, zinātnes, mākslas un citiem šā likuma 4. pantā minētajiem darbiem, arī nepabeigtiem darbiem, neatkarīgi no darba uzdevuma un vērtības, izpausmes formas un veida.”1 Tātad šis likums aizsargā jebkuru autora radītu darbu, un aizsardzība ir spēkā no darba radīšanas brīža.
“Izpratne par autortiesībām, kuras aizsargā autoru radošo darbību un šīs darbības rezultātā radīto darbu, darba izpidītāju, ražotāju un izplatītāju, sākusies 18. gadsimtā Anglijā- karalienes Annas nolikumā. Jau no tā laika visi normatīvie akti par autortiesībām mēģina salabināt autortiesību īpašnieka intereses, kurš tiecas saglabāt pilnīgu kontroli pār savien darbiem, ar sabiedrību, kura ir ieinteresēta radīto darbu izmantošanā savu vajadzību un interešu apmierināšanai, kā arī esošā darba izmantošanas iespējām kā pamatu atsavinātiem darbiem, kas varētu kļūt par sabiedrības interešu priekšmetu nākotnē.”2
Mans patstāvīgais darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām un nobeiguma. Pirmajā nodaļā apskatīts, ko īsti aizsargā autortiesību likums Latvijā, otrajā rakstīts, kurās Autortiesību likuma aizsargāto darbu grupās autortiesības Latvijā visbiežāk tiek pārkāptas, bet trešajā nodaļā, apskatīts, kā valsts cīnās pret autortiesību pārkāpējiem, un kas tiek darīts, lai šos pārkāpumus novērstu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1174260
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties