Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:646211
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Autoritārisms    4
2.  Autoritārisms Latvijā    5
2.1.  Pozitīvās iezīmes    7
2.2.  Negatīvās iezīmes    7
3.  Autoritārisms Lietuvā    7
4.  Autoritārisms Igaunijā    9
  SECINĀJUMI    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    12
Darba fragmentsAizvērt

Šādu tēmu izvēlējos tāpēc, ka man tā likās interesanta un saistoša. Kā jau mēs zinām visās trīs Baltijas valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju - piemeklēja līdzīgas problēmas un notikumi. Galvenais mērķis man bija uzzināt vairāk par šiem notikumiem un noskaidrot to ietekmi uz tālāko Baltijas valstu attīstību kopumā.
Raugoties no šodienas situācijas, šie režīmi jāvērtē stingri, jo tas tomēr bija autoritārisms, nevis vadāma demokrātija- tāds termins tagad radīts Igaunijā. It kā pēc 1934. gada Igaunijā nebūtu bijusi autoritāra pārvalde. Tomēr Baltijas valstīs pastāvēja autoritārisms un tāda tendence bija lielākajā daļā Eiropas.
Šajā darbā aprakstīju autoritārisma izpausmes Baltijas valstīs, apkopoju informāciju par autoritārisma jēdzienu un izdarīju savus secinājumus par šo tēmu. Visvairāk izmantoju teorijas grāmatas un interneta materiālus.
Autoritārisms

Autoritārisms- politiskas varas sistēma, kam raksturīga pārmērīga varas koncentrācija valsts vadītāja rokās, taču netiek praktizēts terors un pilsoņu tiesību pilnīga ierobežošana. Tas ir nedemokrātisks politiskais režīms.
“Pilsoniskās sabiedrības reglamentācijai no valsts varas puses var būt dažādi varianti, piemēram, pie ļoti striktas politiskās un garīgās dzīves reglamentācijas var tikt realizēta diezgan plaša pilsoniskās sabiedrības autonomija ekonomiskajā sfērā, t.i. netiek īstenota ražošanas līdzekļu totāla valstiskošana, kas noved pie pilsoņu pilnīgas atsvešināšanās jau visās sabiedrības dzīves sfērās, pārvēršot tos par pilnīgi atkarīgiem no valsts un tās žēlastības vergiem. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties