Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Autoritārisma recidīvi demokrātijas konsolidācijas periodā

     

    Referāts9 Politika

2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:954307
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Iztirzājums    4
  Itālija    4
  Baltkrievija    7
  Ukraina, Kazahstāna, Uzbekistāna    8
  Turkmenistāna, Latvija    9
  Eiropas Savienības demokratizācija. Itālijas un Krievijas attīstība Kāpēc šo valstu līderi ir tik lojāli viens pret otru?    10
  Secinājums    11
  Resursu internetā – saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt


Demokrātijas konsolidācijas process mūsdienu pasaulē ir diezgan izplātīts. Gandrīz visu pasaules valstu līderi šodien cenšas panākt to, lai viņu valstī attīstītos tieši demokrātiskais režīms, nevis kaut kāds cits. Autoritārisms un totalitārisms vairs negūst nekādu atbalstu no visattīstītāko valstu līderu puses. Amerikas Savienotām valstīm demokrātijas konsolidācijas nepieciešamība kļūst par attaisnojumu katram nākošam viņu karam. Savukārt, tas, ko mēs pašlaik redzam Eiropā, vispār, var būt nosaukts par demokrātijas popularizācijas un demokratizācijas ieviešanas procesu katrā valstī. Eiropas Savienības primārais prasījums katrai valstij, kura vēlas iestāties šajā organizācijā – ir demokrātiskā režīma ieviešana un demokrātijas konsolidācijas kā tādas šajā valstī. Demokrātija kā tāda ir viens no visbiežāk lietojamiem jēdzieniem mūsdienu pasaulē. Rodas pat tāda sajūta, ka galvenais, ko valstij ir pirmkārt jāsasniedz ir demokrātijas parādīšanos. Vairākums pasaules valstu līderu runā tikai par to, ka galvenais valdības uzdevums ir demokrātijas ieviešana valstī.
Tomēr, cik patīkami un cik skaisti tas neizklausītos, ne visās valstīs demokrātijas konsolidācijas process noriet tik efektīvi un bez problēmām. Es pat teiktu, ka ne katrā valstī, kur politiskie spēki par savu galveno politisko mērķi izvēlējās demokrātijas attīstības veicināšanu valstī, demokrātijas konsolidācija, vispār, ir iespējama.
Manuprāt, mūsdienās tādās valstīs kā, piemēram, Itālija, Krievija vai Latvija demokrātijas konsolidācijas process nevar būt tik efektīvs un tik sekmīgs vēl vismaz kādus 10-15 gadus. Man gribētos pievērst uzmanību katrai no šīm valstīm un pierādīt, ka tas tā patiešam ir.
Itālija
Itālijas gadījums, manuprāt, ir viens no visinteresantākajiem šinī ziņā. Es uzskatu, ka demokrātijas lūzums sākās 1994. gadā de jure, bet sākot no 1975. gada Itālijā demokrātijas drauds tikko sācis attīstīties de facto.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1132706
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties