Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:994448
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jau sen ir atklāts, ka sporta psiholoģija ir sportam nozīmīga zinātne. Daudzas problēmas, kas rodas gan treniņos, gan sacensībās tiek atrisinātas balstoties uz sporta psiholoģijā gūtajām atziņām un veiktajiem pētījumiem. Piemēram, ja treneris, strādājot ar sportistu, jūt, ka viņā ir nepieciešamās potences, taču nav rezultāta, proti, ja sportists treniņos uzrāda labākus rezultātus, taču sacensībās to nespēj, tad būtu nepieciešama sporta psihologa palīdzība. Šāda situācija ir kā pirmais trauksmes zvaniņš, un speciālists var palīdzēt saprast, kas notiek.
Šodien jau pierādīts, ka daudzi fizioloģiski procesi ir pakļauti paustajai psiholoģiskajai ietekmei, bet šīs iedarbības mehānismi tomēr vēl ir hipotēzes stadijā. Kā vienu no nemazsvarīgām sportistu psiholoģiskajām problēmām gribētos minēt frustrācījas stāvokli.
Frustracijas stāvokļa pārvarēšana (psihisko stāvokļu regulēšana)
Frustrācijas(1) stāvokļa pārvarēšana - psihiskā stāvokļa, ko izraisa negaidīta šķēršļu rašanās ceļā uz nosprausto mērķi, ar neveiksmes pārdzīvojumu. Nepārvarama starpība starp vēlamo un reāli sasniedzamo kalpo par priekšnosacījumu, lai rastos nelokāmas negatīvas emocijas, bet savienojumā ar pagurumu un stresu var izraisīt zīmīgu bīstamību sportista psihiskajai veselībai (nerunājot jau par sacensību iznākumu).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties