Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:640300
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Transmisija – griezes momenta pārnešana uz automobiļa dzenošajiem riteņiem.
Dzinēja kloķvārpstas griezes momentu uz automobiļa dzenošajiem riteņiem pārnes ar transmisiju. Transmisija sastāv no sajūga, pārnesumu kārbas, kardānpārvada, galvenā pārvada, diferenciāla un pusasīm ( dzenošo riteņu vārpstām ).
Trīsasu automobilī JAZ – 214, kuram ir trīs dzenošie tilti, dzinēja kloķvārpstas griezes moments tiek pārnests ar sajūgu, pārnesumu kārbu un starpvārpstu uz sadales kārbu. Sadales kārbas sadala griezes momentu starp priekšējo un pakaļējiem dzenošajiem tiltiem. No sadales kārbas griezes moments uz katru dzenošā tilta riteni tiek pārnests tālāk ar kardānpārvadu, galveno pārvadu, diferenciālu un pusasīm.
Autobusos ZIL – 127 dzinēju novieto virsbūves pakaļējā daļā šķērsām autobusa rāmim. Kloķvārpstas griezes moments tiek pārnests ar sajūgu, pārnesumu kārbu, leņķa pārvadu, kardānvārpstu, pakaļējo tilta galveno pārvadu un tālāk caur diferenciālu un pusasīm uz pakaļējiem dzenošajiem riteņiem.
Sajūgs. Automobiļos uzstāda frikcijas ( berzes ) disku sajūgus, kuros izmanto berzes spēkus, kas rodas starp dzenošo un dzenamo disku darba virsmām, vai kombinētos sajūgus, kas sastāv no frikcijas sajūgiem un hidrauliskiem sajūgiem ( GAZ – 12 , MAZ – 525 ).
Visbiežāk izmanto viendisku sajūgus. To konstrukcija ir ļoti vienkārša, un tie ir vieglāki par cita veida sajūgiem. Lai sajūgs vienmērīgāk ieslēgtos, tad starp dzenamo disku un frikcijas uzliktņiem novieto plākšņu atstarpes. Rezultātā sajūga ieslēgšanas laikā berze nerodas uzreiz visā uzliktņu virsmā, bet pakāpeniski.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties