Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Augļu koka stumbrs, tā vieta orgānu sistēmā un funkcionālā loma dzīvības procesos

     

    Referāts7 Bioloģija

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:222314
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par stumbru sauc koka centrālās ass posmu līdz pirmajiem sānzariem. Tie ir pirmās pakāpes zari, ja lieli un stingri – tad pirmās pakāpes skeletzari. Uz šiem zariem savukārt aug otrās pakāpes skeletzari utt. Stumbra turpinājumu virs pirmajiem apakšējiem skeletzariem sauc par vadzaru. Vidēji lielus zarus starp skeletzariem sauc par papildzariem un klājzariem. Zaru viengadīgos pieaugumus sauc par dzinumiem jeb vasām; tos, kas veidojas no skeletzara galotnes pumpuriem – par galavasām, bet no sānpumpuriem – par sānvasām. Atzarojumus no garām viengadīgajām vasām, kas izauguši tajā pašā gadā, sauc par sasteigtajām vasām.
Augļzari.
Augļzari ir gan uz skeletzariem, gan klājzariem. Ābelēm un bumbierēm vissīkākie – līdz 5 cm – ir rievainīši. Ārēji tie atgādina strupas skrūves vai caurulītes, kas izveidotas no sīkiem gredzentiņiem. 5-15 cm gari ir piešzari, kā arī augļvasas, bet 15-25 cm – rīkšzari. Augļvasas un rīkšzara galotnē jau pirmajā gadā izveidojas ziedpumpurs. Kauleņkokiem ir īsi pušķzari ar vienu augumpumpuru centrā un vairākiem ziedpumpuriem visapkārt. Kailzars izveidojas skābajiem ķiršiem un persikiem, ja iepriekšējā gada sānpumpuri bijuši tikai ziedpumpuri.
Pumpuri.
Pumpuri ir gan veģetatīvie jeb augumpumpuri, gan reproduktīvie jeb ziedpumpuri. No augumpumpuriem izaug dažāda garuma vasas, bet no ziedpumpuriem – vai nu tikai ziedi, vai arī ziedi kopā ar vairākām lapām un vasām. Atkarībā no atrašanās vietas izšķir galotnes pumpurus un sānpumpurus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1132238
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties