Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:111135
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Audžuģimeņu koncepcija    2
2.  Problēmas izklāsts    2
3.  Tiesību akti, kas saistīti ar problēmas risinājumu    4
4.  Prognoze par sekām, ja problēma netiks risināta    4
5.  Problēmas risinājums un posmi    5
6.  Pozitīvie un negatīvie aspekti    6
7.  Nepieciešamie tiesību akti un atbildīgās institūcijas    6
8.  Pārskata sniegšanas un novērtēšanas kārtība    6
9.  Bet kā ir Eiropas valstīs?    7
10.  Izmantošanas literatūras saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Audžuģimeņu koncepcijas mērķis ir rādīt priekšnoteikumus audžuģimeņu kustības attīstībai Latvijā, tādējādi sekmējot ārpus ģimenes aprūpes iestādēs esošo bērnu skaita samazināšanos.
Koncepcija paredz audžugimeņu atbalsta organizatorisko formu pilnveidošanu, informatīvā, metodiskā atbalsta palielināšanu, audžuģimeņu atlīdzības paaustrināšanu, ķa arī audžuģimeņu un aizbildņu finansēšanas kārtības vienveidības nodrošināšanu.
Lai praktiski pārbaudītu līdzšinējo pētījumu rezultātus par ģimenēm un audžugimenēm nepieciešamo atbalstu, kā arī nodrošinātu koncepcijas ietvaros īstenojamo pasākumu kvalitāti un atbilstību reālajām vajadzībām. Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts uzsācis pilotprojekta īstenošana Liepājā ar mērķi modelēt audžuģimeņu kustības attīstīšanas iespējas. Pilotprojekta uzdevums ir identificēt problēmas, kas rodas audžuģimeņu veidošanā un funkcionēšanā, kā arī modelēt ģimenes atbalsta struktūrvienības darbu pašvaldībā. Liepājā izveidots Ģimenes atbalsta centrs, kura viena no funkcijām būs audžugimeņu kustības attīstīšana, lai maksimāli samazinātu ārpusģimenes iestāde esošo bērnu skaitu, bērna bioloģiskās ģimenes un audžuģimenes kontaktu veicināšana.
Pilotprojektu paredzēts īstenot 2 gadus. Pilotprojekta izvērtējums veicams ar gada intervālu 2004.-2005. gadā. Tā ietvaros tiks konstatētas optimālās valsts un pašvaldības institūcija darbības shēmas sociāla riska un krīzes situācijās, kas saistītas ar bērna aprūpes, aizgādības tiesību pārtraukšanu vai atņemšanu, kā arī problēmas un to novēršanas līdzekļi audžuģimeņu darbības attīstīšanā. Izvērtējuma rezultāti izmantojami šīs koncepcijas problēmu risināšanaas pasākumu īstenošanā, jo īpaši pasākumos, kas saistīti ar metodisko vadību uadžugimeņu veidošanas aktivizēšanai, audžugimeņu apmācību un audžugimeņu koordinatoru darbu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties