Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:159702
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Galveno jēdzienu skaidrojums    5
2.  Audzināšanas koncepcijas vēsturiskā skatījumā    8
3.  Personīgā audzināšanas koncepcija    13
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu mainīgajā pasaulē, kad visapkārt ir jūtams zinātniski tehniskais progress, kad sabiedrība pelnot iztiku, praktiski neievēro laika ritumu, kad turpat vai katrs cilvēks lielākā vai mazākā mērā sāk apzināties sevi kā Eiropas valsts pilsoni, kad naudas vērtība kļuvusi daudz nozīmīgāka par elementārajām garīgajām vērtībām, ir radusies situācija, kuras rezultātā daudzām sociālajām grupām ir kļuvis praktiski neiespējami noteikt robežas starp pozitīvo un negatīvo. Arī tādi sociālie institūti kā ģimene un skola bieži vien saskaras ar šīs problēmas esamību un vislielākajā mērā tā skar tieši audzināšanas jautājumus. Pēdējos desmit gados par audzināšanu runā nepietiekami, jo atmiņā bija padomju laika pedagoģijas priekšstati par to un audzināšana daudzkārt asociējās ar moralizēšanu, „smadzeņu skalošanu”, paklausību, kas neatbilst humānās pedagoģijas principiem. Pašreiz veidojas izpratne par audzināšanas darbību kā atbalsta sniegšanu ikvienam bērnam viņa personības izaugsmē, sociālo prasmju izkopšanā, vērtību sistēmas veidošanā. Audzināšanas darbības rezultātā veidojas skolēna attieksmes pret sevi, sabiedrību, darbu, dabu, kultūru un citām būtiskām vērtībām.
Nenoliedzami, ka bērna audzināšana aizsākas ģimenē un bērna vecāki ir par to atbildīgi, taču visos laikos liela loma jaunās paaudzes veidošanā ir skolai un skolotājam, īpaši klases audzinātājam. Veiksmīgas skolas un ģimenes sadarbības rezultātā bērns būs ieguvējs vienmēr. Tomēr jāatzīst, ka ļoti bieži ģimene dažādu iemeslu dēļ neveic savus pienākumus un nenodrošina bērna izglītošanai, veselībai, attīstībai un sadzīvei nepieciešamos apstākļus. Skolotāja profesionālā kompetence un cilvēciskā ieinteresētība šādā gadījumā kļūst par būtisku faktoru bērna audzināšanā, un skolai sadarbībā ar citām institūcijām jāpalīdz bērnam vai jaunietim izaugt par pilnvērtīgu sabiedrības locekli.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties