Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:860585
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atomfizika - Fizikas nozare, kas pētī atomus, to uzbūvi, īpašības un norises tajos. Atomfizikas kā fizikas nozares pamatlicējs ir Alberts Einšteins, kurš pirmo reizi lauza vispārējo uzskatu par to, ka atoma kodolu nevar sadalīt. Sadalot atoma kodolu tiek iegūta milzīga enerģija, šos Einšteina atklājumus sāka izmantot militārās struktūras un tika radīti atomieroči, piemēram atombumba, ūdeņraža bumba, kuru varētu nosaukt arī par modificētu atombumbu.
Kodolieroči ir ieroči, kas izmanto kodolreakciju enerģiju, un tiem piemīt milzīgs iznīcinošs spēks - ar vienu kodolieroci var iznīcināt veselu pilsētu. Karā tie ir lietoti divas reizes - 2. pasaules kara noslēgumā ASV tos lietoja pret Japānas pilsētām Hirosimu un Nagasaki. Vēl vairākus simtus reižu dažādas valstis tos ir lietojušas izmēģinājumu nolūkos.
Kodolieroču izgatavošanai vajag urānu vai plutoniju. Noteiktas šo ķīmisko elementu formas var izaukt kodolreakciju, kā rezultātā izdalās ļoti daudz enerģijas un radiācijas, kas nogalina praktiski jebkuru dzīvo būtni tās tuvumā.
Ļoti spēcīgs kodolieroču paveids ir ūdeņraža bumba, kam kā papildus degviela tiek izmantots ūdeņradis. Ūdeņraža bumbas var būt simtiem reižu spēcīgākas par atombumbām. Pirmais ūdeņraža bumbas izmēģinājums notika Bikini atolā.
Par kodolieroču esamību ir paziņojušas ASV, Krievija, Lielbritānija, Francija, Ķīnas Tautas Republika, Indija un Pakistāna. Ļoti ticams, ka kodolieroči ir arī Izraēlai, kaut arī tā atsakās to apstiprināt vai noliegt. Ziemeļkoreja ir paziņojusi ASV diplomātiem, ka tai esot kodolieroči, kaut arī nav pierādījumu, ka tai tie būtu. Tiek uzskatīts, ka Irāna mēģina izstrādāt kodolieročus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties