Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:293445
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Nelegālo atkritumu izgāztuvju rašanās cēloņi    4
  Nelegālo atkritumu ietekme uz vidi    5
  SIA “ KULK”    7
  Secinājumi un priekšlikumi    10
Darba fragmentsAizvērt

NELEGĀLO ATKRITUMU IZGĀZTUVJU RAŠANĀS CĒLOŅI

Diemžēl atkritumu ir ļoti daudz, jo vairāk attīstās cilvēka apkārtne, ražošana, jo vairāk arī rodas atkritumi. Dažādi iesaiņojumi, iepakojumi ir visbiežāk sastopamie atkritumi uz ielas. Vēl pavisam nesen BBC ziņās Londonas politiķi bija sasutuši, ka nespēj tikt galā ar ielu piesārņojumu – pleķiem, kas rodas no košļājamajām gumijām.
Arī Latvijā nu jau vairāk uzmanību piegriež nelegālajiem un arī legālajiem atkritumiem – cietām, šķidrām un arī gāzveida vielām, kas it kā neredzot piesārņo gaisu, ko elpojam, tātad – mūsu plaušas. Piesārņotākās ir vietas, kur nav nocirsti krūmi vai nopļauta zāle, Jelgavā tās ir - Aspazijas, Pļavu iela, Garozas iela, Rīgas šoseja, Klijānu ceļš, protams, dzelzceļa mala ārpus pašas pilsētas stacijas. Lielākos apmēros nelegālās izgāztuves rodas mežu vidū, kur cilvēki vienkārši izved un atstāj sadzīves atkritumus, bieži – pat elektroierīces. Taču tas ir likuma pārkāpums, par kuru draud sods Ls 50 apmērā. Tāpat arī ir noteikts pēc likuma, ka katrs zemes īpašnieks ir atbildīgs par atkritumu savākšanu un izvešanu no sava īpašuma, neatkarīgi no tā, vai īpašums ir reģistrēts Nekustamā īpašuma reģistrā vai Zemesgrāmatā.
Protams, pastāv iespēja ikvienam cilvēkam, mājas īpašniekam noslēgt līgumu ar kādu no atkritumu apsaimniekošanas firmām, kas piegādā, piedāvā nopirkt atkritumu konteinerus un arī tos, saskaņojot biežumu, izvest, taču vairāki Latvijas iedzīvotāji atrunājas no šīs iespējas, pamatojot to ar naudas trūkumu, taču tad rodas jautājums – kur tad šie cilvēki liek savus atkritumus??? Ne jau visu ir iespējams sadedzināt, piemēram, stiklu, metālu – konservu kārbas???

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties