Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:806980
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Alkoholiķim un narkomānam ir līdzība ar zīdaini. Šī līdzība izpaužas egoismā jeb nespējā novirzīt savu psihisko enerģiju Citu un Konteksta zonās un šīs enerģijas pārpilnība ES zonā, kuru narkomāni un alkoholiķi neizmanto produktīvi. Tātad komunikatīvi atkarīgais izskatās līdzīgs zīdainim.

Ir no atkarīgajiem dzirdēta frāze: „Skaidrā šo dzīvi es izturēt nespēju”, - tātad līdzīgi ir arī iemesli, kuru dēļ atkarīgie un zīdaiņi „ieiet sevī”, viņu psihe nav gatava šīs pasaules realitātei.

Atkarīgā uzvedība un emocionālā „ieiešana sevī” ir atkārtoti, visu mūžu ilgstoši mēģinājumi tomēr iemācīties iespējami ātri un veiksmīgi pārdzīvot zaudējumus.

Zīdaiņu un atkarīgo līdzība izpaužas arī ietekmē uz cilvēkiem, kuri ar viņiem kontaktē.

Kontaktā ar zīdaiņiem un atkarīgajiem cilvēks automātiski atslēdzas no sevis un pieslēdzas tam otram, sajūtot citu savā vietā – sadalot savu psihi uz diviem ķermeņiem. Tāpēc arī uzlabojuma iespējas var būt saistītas tikai ar pārmaiņām tajā otrajā (zīdainī vai atkarīgajā) – labāk es jutīšos tikai tad, ja viņš atveseļojies vai nedzers. Jautājumam – bet varbūt tu vari kaut ko darīt pats/pati, palīdzēt sev labāk justies, nevis gaidīt, kad par tevi parūpēsies viņš (bērns vai atkarīgais)? – visbiežāk seko klusuma brīdis un tad neizpratnes pilns pretjautājums – bet ko tad es varu darīt? Tātad bloks attiecībā uz ES jeb projektīvā identifikācija ir tik pilnīga, ka sāk skart pat loģiskās spriešanas spējas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties