Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:142747
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Vispārējas ziņas par valsti    1
2.  Par iedzīvotājiem    2
3.  Dabas resursi    4
4.  Saimniecība    5
5.  Tūrisms    6
6.  Nobeigums    7
7.  Izmantotās literatūras saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Platības ziņā ASV ir 4 valsts pasaulē (aiz Krievijas, Kanādas un Ķīnas). ASV politiskā sistēma – daudzpartiju demokrātija. Valsts un valdības vadītājs – prezidents, ko ievēl uz 4 gadiem. Kopš 1800. gada ikviena ASV prezidenta un viņa ģimenes mājvieta ir bijis Baltais nams. Likumdevējs – kongress. ASV konstitūcija ietver likumu krājumu, kas nosaka, kā jāpārvalda valsts.
Amerikas Savienotās Valstis veido 50 štati un Kolumbijas apgabali. Divi štati – Aļaska un Havajas – teritoriāli ir atdalītas no pārējiem. 1867. gadā ASV no Krievijas nopirka Aļasku par 2 centiem akrā, bet par štatu atzīts 1959. gadā. Mūsdienās atklāts, ka Aļaskas štats bagāts ar naftu un citiem dabas resursiem. Mūsdienās katram štatam ir savi likumi, bet štatus pārvalda nacionālā valdība, kas atrodas Vašingtonā, Kolumbijas apgabalā. ASV ir 263 300 000 iedzīvotāju, naudas vienība – ASV dolārs. Galvaspilsēta – Vašingtona, valsts teritorija – 9 529 063 kvadrātkm. Oficiālā valoda – angļu. ASV karogs – zvaigznes ASV karogā simbolizē 50 štatus, bet 13 svītras – pirmos ASV štatus austrumu piekrastē. Līdz neatkarības pasludināšanai 1776. gadam tā bija britu kolonija. Pāri par 75% amerikāņu dzīvo pilsētās un to priekšpilsētās. Vairākums iedzīvotāju dzīvo privātmājās un uz darbu pilsētā brauc ar automobili. Lielākā pilsēta ar 8 miljoniem iedzīvotāju ir Ņujorka, tai seko Losandželosa un Čikāga. ASV ir pasaulē ekonomiski varenākā valsts, tās teritorija atrodas starp diviem okeāniem: Atlantijas un Kluso, bet ziemeļos caur Aļasku ir izeja arī uz Ziemeļu Ledus okeānu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties