Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:684728
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ASV vispārīgais raksturojums.
ASV ir valsts Ziemeļamerikā, kas sastāv no galvenās daļas kontinenta vidusdaļā (platība 7,8 milj. km2), Aļaskas kontinenta ziemeļrietumu daļā un Bahamu salām Klusajā okeānā. Auglīgākā zeme ir valsts vidienē, kur plešas lielākie labības lauki un liellopu ganības. Galvaspilsēta ir Vašingtona, bet valsts oficiālā valoda ir angļu valoda. Diezgan reliģiska valsts, jo 84% no valsts iedzīvotājiem ir kristieši. Valstī dzīvo visu triju rasu cilvēki. Augsts dzīves līmenis (NKP uz vienu iedzīvotāju 1995. gadā 24750 USD) un liels vidējais mūža ilgums(76 gadi), salīdzinot ar maz attīstītākām valstīm, piemēram, Nigēriju (52 gadi). 9,36 milj. km2 lielā teritorija iedalīta 50 štatos. ASV ir varenākā lielvalsts pasaulē un neoficiāli tiek dēvēta par “pasaules policistu,” jo piekopj aktīvu iejaukšanās politiku citu valstu iekšpolitikā.
Robežas.
ASV robežojas tikai ar divām valstīm – Kanāda un Meksiku, bet tai piekļaujas divi okeāni – Klusais okeāns un Atlantijas okeāns
Valsts iekārta.
Valsts pārvaldes forma ir prezidentāla federatīvā republika. Pamatlikums – ASV konstitūcija, kura pieņemta 1787. gada 17. septembrī. ASV likumdevējs (parlaments) - Kongress. Tas sastāv no divām palātām: senāta un pārstāvju palātas. Senātā ir 100 senatoru (pa diviem no katra štata). Pārstāvju palātā ir 435 deputāti, kurus ievēlē, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu. Kongress ir tas orgāns, kuram ir tiesības pieteikt karu.
Valsts un valdības vadītājs ir prezidents, kuru ievēlē uz četriem gadiem. Par ievēlētu kļūst kandidāts, kurš ieguvis absolūto balsu vairākumu (50% un vismaz vēl vienu balsi). Par prezidentu var kļūt tikai ASV dzimis pilsonis, kas sasniedzis 35 gadu vecumu un patstāvīgi nodzīvojis ASV ne mazāk kā 14 gadus.
Prezidents ir bruņoto spēku augstākais virspavēlnieks, viņš ieteic likumdošanas programmu, izstrādā budžeta projektu, ieceļ un atceļ no amata augstākās amatpersonas. Prezidentam ir veto, apžēlošanas, amnestēšanas tiesības. Pašreizējais prezidents ir Džordžs Bušs.
Valstī ir nostiprinājusies divpartiju sistēma: pie varas ir vai nu Republikāniskā vai Demokrātiskā partija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1342710
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties