Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:102008
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Astranomijas zinātne. Nosaukums astranomija ir veidojies no grieķu alodas vārem astron – zvaigzne un noms – likums. Taču astranomija ir zinātne ne tikai par zvaigznēm. Astranomija ir zinatne par debess ķermeņiem, to uzbūvi, rašanos, kustību un attīstību. Tāpat astranomija pēa planēu Zemi kā kosmisku objektu, meklē atbildes uz jautajumiem par Visuma rašanos, attīstību un nākotni, kā arī cilvēka vietu tajā.
Astarnomijai ir daudzas nozares. Svarīgakās no tām astrometrija, kas nosaka debess spīdekļu stavokļus; zvaigžņu stranomija, kas pēta zvaigžņu izvietojumu un to īpašības no statistiskā stāvokļa; debess mehānika, ka spēta kosmisko objektu kustības likumus; astrofizika, kas pēta debess ķermeņu uzbūvi un īpašības. Galvenā mūsdienu astarnomijas nozare ir astrofizika. Astranomija ir cieši saistīta ar daudzām citām zinātnēm – matemātiku, fiziku, ķīmiju, ģeoloģiju un izmanto šo zinatņu metodes, atziņas. Taču astranomija praktiski ir vienīgā zinātne, kas sniedz vispusīgu priekštatu par milzīgi plašo pasauli ārpus planetas robežām. Salīdzinajumā ar citām zinātnēm astranomijas galvenā īpatnība ir tā, ka vairums debess ķermeņu atrodas tik tālu, ka tos tieši izpētīt nav iespējams. Tādēļ galvenā astranomu darba metode ir novērojumi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties