Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:833423
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Par autori    2
  Romāna sižets    4
  Romānā attēlotās problēmas    9
  Nobeigums    10
  Izmantotā litertūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Arī kādu laiku pēc grāmatas izlasīšanas nespēju atgūties par izlasīto un līdzi izjusto. Rakstnieces īpaši patiesā un tēlainā valoda palīdzēja precīzi iedomāties notiekošo, kā arī Alīnas negaidīti interesantais dzīves ceļš spētu aizraut jebkuru lasītāju. Šis romāns lika paskatīties uz dzīvi pavisam savādāk. Ieraudzīt un sajust patiesu mīlestību, novērtēt savu brīvību un pastāvēt par sava vārda taisnīgumu.
Alīna arī iemācīja ieklausīties savā sirdī un paklausīt intuīcijai. Viens no spilgtākājiem piemēriem bija, kad Alīnai nācās atgriezties Latvijā, lai saņemtu jaunu uzturēšanās atļauju. Kādā mirklī, kad tuvojās izbraukšanas stunda, Alīnas zemapziņa deva pārliecinošus signālus, ka ceļojums tomēr jāatceļ.
‘’- Nē, vēl ne, - pēkšņi viņa pieņēma pašai sev negaidītu lēmumu.’’ [1;219]
Tajā reizē viņa tīšu prātu nokavēja aizbraukšanu un tikai pēc vairākām nedēļām uzzināja, ka ‘’Everene’’ līdz Liepājai nemaz netika, bet palika jūras dzelmē kaut kur Ziemeļjūrā. Pārsteidzošs pierādījums tam, ka ne vienmēr citu ieteiktās izvēles ir tās pareizākās un veiksmīgākās. Dažkārt vislabākie padomdevēji sev, esam mēs paši.
Lasot stāstu, spējam tikai aizdomāties un dziļi nopūsties, par to, cik tomēr labvēlīgos apstākļos atrodamies pašlaik. Rodas arī jautājums vai ir vērts piedzīvot šādu, ar piedzīvojumiem bagātu, dzīvi? Mana atbilde būtu - jā. Tad, kad esi izjuties gan dzīves saldo, gan rūgto pusi, vari ar drošu sirdi teikt, ka esi dzīvojis pilnvērtīgu dzīvi. Mēs nedzīvojam vienreiz. Mēs dzīvojam katru dienu līdz kādam noteiktam brīdim, kā arī, katra diena ir dota kā jauna iespēja. Spēju tikai spriest par to, ka Alīna, piekopdama šo atziņu, nodzīvojusi sūru, bet notikumiem pilnu dzīvi, kas ir vērtējams kā pilnvērtīgs cilvēka mūžs.
Diemžēl grāmatas nodaļas un tematiku ir samērā grūti raksturot. Nodaļas, protams, pastāv šajā grāmatā, taču tas tiek skaitītas pakāpeniski, līdz ar Alīnas dzīves gājumu. Tematika arī nav nosakāma, jo stāsts ietver sevī visu, ar ko spējam saskarties gandrīz visā 20. gadsimtā. Pārsvarā Alīnas dzīvē dominē mīlestība un laimes meklējumi.
Šo grāmatu ieteiktu izlasīt jebkuram cilvēkam, lai palūkotos uz dzīvi no cita skatu punkta. Novēlu arī jums iemantot kādu no stāsta galvenās varones spēcīgajām rakstura īpašībam, lai veidotu sev piedzīvojumiem pilnu dzīvi. Lai izdodas!

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1347635
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties