Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:338525
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi:
1. A/S „Preiļu siers" ir ļoti plašs ražotās produkcijas klāsts, tādēļ ir svarīgi izvēlēties katram produktam piemērotāko noieta tirgu gan cenas, gan klientu ziņā.
2. Uzņēmumam A/S „Preiļu siers" ir svarīgi no jau ražotajiem produktiem iegūt un pilnvērtīgi pārstrādāt to ražošanas procesā radušos blakusproduktus, kas vienlaicīgi gan palielina uzņēmuma attīstību un ienākumu līmeni, gan arī veicina tā augšupeju ekonomiskajā sfērā.
3. Realizējot siera blakusproduktu - siera suliņu pulveri, uzņēmums gūst jaunus partnerus, ienākumus un attīstības iespējas. Kā arī šī sadarbība vienlaicīgi ir tendēta uz jaunu valstu tirgus izzināšanu un apgūšanu, ko var veiksmīgi izmantot citu A/S „Preiļu siers" produktu realizēšanas nolūkā.
4. Sadarbības valsts Igaunija tika izvēlēta ņemot vērā daudzus aspektus, kuri vienlaicīgi ir labvēlīgi arī mūsu izvēlētajam uzņēmumam. Valstī, kurā tiek izplatīta mūsu, produkcija, notiek veiksmīga ekonomikas augšupeja, kas sekmē produkta noietu un jaunu pieprasījumu pēc piedāvātā produkta.
5. Igaunija kā eksporta valsts ir jaunattīstības valsts, kas dod daudz iespēju, piemēram, plašāku realizāciju. Igaunijā ir attīstīta pārtikas rūpniecība, kurā ir tieši iesaistīts A/S „Preiļu siers" sadarbības partneris, kā arī ir attīstīts pārtikas produktu, miltu izstrādājumu eksports, kas Igaunijā 2008.gadā sastādīja 14% no kopējā eksporta daudzuma.
6. A/S „Preiļu siers" uzņēmums ir labi pazīstams mūsu valsti - Latvijā, tādēļ izvērtējot tā darbības plusus un mīnusus, redzams, ka diezgan lielas perspektīvas ir iespējas sasniegt apgūstot arī citu valstu tirgu, šajā gadījumā – Igaunijas.
7. Uzņēmējdarbības rezultātā pārvarot negatīvās nianses, ar kurām uzņēmums saskaras savas produkcijas realizācijā, tas gūst lielāku pieredzi un atbalstu, kopējā tirgū un arī jaunu nišu apgūšanā, nostiprinot savu darbību un pozīcijas.
8. Igaunijā siera suliņu pulvera ražošanai netiek pievērsta pienācīga uzmanība, jo tā izmaksas ir ļoti augstas un prasa no uzņēmumiem lielus līdzekļu ieguldījumus, kas maziem uzņēmumiem nav pa spēkam. Balstoties uz šo faktu A/S „Preiļu siers" var sekmīgi attīstīt sadarbību ar Igaunijas uzņēmumiem, kuru produkcijas ražošana ir nepieciešams siera suliņu pulveris.

Priekšlikumi:
A/S „Preiļu siers" ir tendēta uz siera ražošanu, bet, lai attīstītos uzņēmuma ir nepieciešams apgūt arī citu sfēru, ko veiksmīgi var uzsākt realizējot arī citus produktus, piemēram, siera suliņu pulveri. Vienlaicīgi nedrīkst aizmirst par uzņēmuma seju — sieru;
A/S „Preiļu siers" būtu jāizvērtē nepieciešamība vēl pēc jaunu tirgus nišu apgūšanas, kas varētu veicināt lielāku visu ražoto produktu noietu un palielināt uzņēmuma attīstības iespējas, kas būtu balstītas uz lielāku eksporta apjomu;
izvēloties valsti, kurā tiks izplatīta vai realizēta A/S „Preiļu siers" produkcija nepieciešams ņemt vērā ne tikai valsts kopējās īpašības, gan attīstībā, gan iekšējā tirgū, bet arī ir nepieciešami uzņēmumi, kuri atrodas sadarbības valstī - analīze, lai noteiktu vai tas nav būtisks konkurents, attīstāmajai darbībai, kas negatīvi ietekmēs ieiešanu šīs konkrētās valsts tirgū.



Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties