Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:923799
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Akciju sabiedrības „Liepājas metalurgs” darbības raksturojums    3
1.  Dinamiskās un struktūras analīzes metodes    4
2.  AS „Liepājas metalurgs” likviditātes novērtējums    7
3.  AS "Liepājas metalurgs" rentabilitātes novērtējums    8
4.  AS „Liepājas metalurgs” kapitāla struktūras analīze un maksātspējas novērtējums    9
5.  AS „Liepājas metalurgs” līdzekļu aprites rādītāju novērtējums    11
6.  AS „Liepājas metalurgs” tirgus aktivitātes koeficienti    14
7.  AS „Liepājas metalurgs” finansiālās noturības analīze    15
8.  AS „Liepājas metalurgs” ienesīguma analīze    17
9.  AS „Liepājas metalurgs” iespējamās nākotnes prognozēšana    19
10.  AS „Liepājas metalurgs” SWOT analīze    20
  Secinājumi    21
  Priekšlikumi    22
  Pielikumi    23
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. AS „Liepājas metalurgs” saimnieciskā darbība 2009.- 2010. gadā devusi ievērojamus zaudējumus. Vislielākie zaudējumi ir 2009. gadā, to iemesls – samazinājies pieprasījums pēc produkcijas, kritušās realizācijas cenas, savukārt iepirkuma cenas saglabājušās salīdzinoši augstas. 2010. gadā pieauga realizācijas cenas un palielinājās neto apgrozījums, tomēr tas nebija pietiekami, lai uzņēmums atkal strādātu ar peļņu.
2. AS „Liepājas metalurgs” finansiālā stabilitāte ir zema. Uzņēmumam ir ļoti zemi likviditātes rādītāji, un tas nespēj nokārtot savas īstermiņa saistības jebkurā laikā, izmantojot tikai apgrozāmos līdzekļus. Arī ienesīguma rādītāji sakarā ar zaudējumiem ir ļoti zemi.
3. Tā kā AS „Liepājas metalurgs” nav pietiekoši rentabls, tad zaudējumu rezultātā tiek iztērēts paša kapitāls un apdraudēta uzņēmuma ilgstoša maksātspēja.
4. Uzņēmumam 2010.gadā ir izdevies piesaistīt nepieciešamos kredītresursus iecerētajai tehnoloģiskā procesa modernizācijai, kas ļaus tam pārtapt par vienu no mūsdienīgākajām metalurģiskajām rūpnīcām Eiropā, tādējādi iegūstot priekšrocības konkurences tirgus apstākļos.
5. 2010. gadā pieauguši ne tikai ilgtermiņa aizņēmumi, bet arī īstermiņa aizņēmumi, kas palielinājušies sakarā ar pieaugošajiem parādiem piegādātājiem un darbuzņēmējiem un jau uzkrātajām saistībām piegādātājiem.
6. Tomēr krietni palielinātās kredītu saistības ir samazinājušas uzņēmuma finansiālo neatkarību no kreditoriem, un tā jau ir pie kritiskās robežas. Uzņēmums likvidācijas gadījumā gandrīz spētu nosegt savas kredīta saistības, izmantojot savus un iesaistītos līdzekļus. Tomēr aizņemtie līdzekļi nedaudz pārsniedz pašu kapitālu. Finansiālā stabilitāte ir apdraudēta, ja izmainās dažādi ārējie faktori, kā piemēram, pazeminās realizācijas cenas, kas uzreiz ietekmētu pārdošanas apjomu un varētu novest pie atkārtotiem zaudējumiem.
7. Uzņēmuma līdzekļu izmantošanas efektivitāte analizējamā perioda laikā pakāpeniski ir samazinājusies, un ir pieauguši līdzekļu aprites tempi. Aprites tempi samazinājušies ir tikai debitoru parādiem, kas ir ļoti pozitīvi vērtējams, jo tādējādi debitoru aprite noris ievērojami ātrāk nekā kreditoru aprite.
8. AS „Liepājas metalurgs” saimnieciskās darbības finansu rādītāju pazemināšanās vai palielināšanās attiecīgi ietekmē arī uzņēmuma akciju tirgus vērtības pazemināšanos vai palielināšanos.

Priekšlikumi
1. Tā kā pēdējos gados AS „Liepājas metalurgs” darbojas paagustinātas riska pakāpes apstākļos, tad būtu nepieciešams, lai pašu kapitāls ieņemtu lielāku daļu kapitāla struktūrā nekā aizņemtais kapitāls.
2. Pašu kapitāla palielināšana palīdzētu pietuvoties arī bilances zelta likumiem, kas palīdzētu saglabāt finansiālu līdzsvaru starp aktīvu daļu un pasīvu daļu. Līdz ar to palielinātos arī uzņēmuma finansiālās noturības līmenis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties