Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:708040
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rehabilitācijas pasākumu kompleksa realizācijai nepieciešama augstas kvalifikācijas speciālistu grupa, kurā tiek iekļauti reimatologs (ārsts – terapeits), ortopēds, vai, vēl labāk, reimoortopēds, fizioterapeits, psihologs, ārstnieciskās fizkultūras metodists, ortezists, darba terapeits, masieris, sociālais darbinieks.
No šīs speciālistu grupas tiek izveidota rehabilitācijas padome, kurā iekļauj reimatologu, reimoortopēdu, fizioterapeitu, ortēzistu, psihologu; viņi ciešā mijiedarbībā risina sarežģītu reimatisko slimnieku rehabilitācijas problēmas, rodot konkrētajam slimniekam optimālo ārstnieciski – atjaunojošo kompleksu, kas ir izpildāms konkrētās ārstnieciskās iestādes apstākļos.
Apskatīsim atsevišķi katra speciālista uzdevumus.
Reimatologs (ārsts – terapeits). Reimatologa galvenais uzdevums stacionārās ārstēšanas laikā ir iekaisuma procesu aktivitātes, līdz ar to sāpju sindroma mazināšana, piemeklējot mūsdienīgu antireimatisko terapiju. Lai tiktu galā ar šo uzdevumu, reimatologam labi jāorientējas daudzajos farmakoloģiskajos preparātos, t.i., pēc būtības, klīniskā farmakologa līmenī; viņam jāzina pretiekaisuma un imūnmodulējošo bāzes preparātu kompleksas saskaņotas pielietošanas shēmas secība.
Stacionāra apstākļos kvalificēta reimatologa izvēlēts medikamentu komplekss veicina rehabilitācijas pasākumu uzsākšanu.
Reimoortopēds, t.i., ortopēds, kurš pārzina reimatoloģijas pamatus, patstāvīgi orientējas diagnostikas, kompleksas medikamentozās un fiziskās ārstēšanas metožu jautājumos. Reimoortopēds strādā ciešā kontaktā ar reimatologu, pie tam pēdējam tāpat ir jāzina reimatisko slimnieku ortopēdiskās ārstēšanas kopējie principi, iespējas un rezultāti. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties