Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Ārstniecības riska fonda noteikumu mijiedarbība ar civiltiesisko un kriminālprocesuālo regulējumu

     

    Referāts5 Tiesības

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310629
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

No Fonda pacientam ir tiesības saņemt atlīdzību par nodarīto kaitējumu ne vairāk kā 142 290 euro un par ārstniecības izdevumiem ne vairāk kā 28 460 euro. Sakarā ar to, ka noteikumi par Fonda līdzekļu izsniegšanas kārtību stājās spēkā tikai 2013.gada beigās, nepārstāv arī prakses vai statistikas uz, kuru pamata var secināt, kādā apmērā un par kāda veida kaitējumiem tiek izsniegtas konkrētas summas, proti, vai tiek sasniegts likumā noteiktais izsniedzamās atlīdzības maksimums. Tomēr, ja Fonda piešķirtā atlīdzība prasītāju neapmierinās, noteikumos, kas reglamentē Fonda darbību neparedz, ka Fonda lēmumu par konkrētās atlīdzības piešķiršanu nevar pārsūdzēt tiesā. Turklāt Ārstniecības likuma 17. pants paredz, ka Fonda pacientam izmaksājamo atlīdzību var apstrīdēt Ministrijā, savukārt Ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā
Lai pacients saņemtu atlīdzību par viņa dzīvībai vai veselībai nodarīto kaitējumu (arī morālo kaitējumu), kuru ar savu darbību vai bezdarbību nodarījušas ārstniecības iestādē strādājošās ārstniecības personas, var vērsties gan tiesā, kriminālprocesa un civilprocesa kārtībā, gan Fondā, kurš atlīdzību nodrošinās 90 darbdienu laikā pēc lēmuma 90 darbdienu laikā pēc lēmuma stāšanos spēkā un ja pacients turpina ārstēties pēc dienesta lēmuma pieņemšanas, ne biežāk kā vienu reizi pusgadā, var iesniegt papildus dokumentus un atlīdzinās arī šos zaudējumus.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1359560
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties