Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:593971
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Aizbildņiem un audžuģimenēm ir atšķirīgs finansiālais atbalsts un juridiskās tiesības aizstāvot aprūpē esošā bērna tiesības.
2. Pēc valsts likumdošanas bāreņi vai bez vecāku gādības palikušie bērni ir it kā vienā statusā, taču atkarībā no tā, kādā aprūpes formā tie nonāk, vieniem finansējums ir pietiekams, kamēr otriem tas ir gaužām niecīgs.
3. Aizbildnība ir ilgtermiņa aprūpes forma (līdz bērns sasniedz 18 gadu vecumu), savukārt audžuģimene ir paredzēta tikai īstermiņā (kamēr bērns tiek atgriezts ģimenē vai nodots adopcijā.
4. Aizbildnībā esošā bērna intereses pārstāv paši aizbildņi. Neskatoties uz to, ka bērna intereses un vajadzības vislabāk pārzina personas, ar kurām bērns kopīgi pavada ikdienu, audžuģimenē esošā bērna personiskās un mantiskās intereses un tiesības aizstāv bāriņtiesa. Jautājumus par izglītības un medicīnas pakalpojumiem audžuģimenēs esošajiem bērniem ir tiesīgas izlemt bāriņtiesas, faktiski svešas personas.
5. Bāriņtiesas ik gadu pieņem lēmumu par audžuģimenes statusa atņemšanu vairākām audžuģimenēm, kuras vai nu nav pilnvērtīgi pildījušas savus pienākumus vai pat bijušas fiziski un emocionāli vardarbīgas pret audžuģimenē ievietotajiem bērniem, 2013.gadā audžuģimenes statuss piešķirts 53 audžuģimenēm jeb par 2 vairāk nekā 2012.gadā, bet ģimeņu skaits, kurām ar bāriņtiesas lēmumu izbeigts vai atņemts audžuģimenes statuss 2013.gadā bija 35 ģimenes jeb par 14 ģimenēm mazāk nekā iepriekšējā gadā (t.sk. audžuģimenes statuss atņemts 2013.gadā - 13 ģimenēm, 2012.gadā - 24 ģimenēm, 2011.gadā - 11 ģimenēm)- no kā var secināt, ka tendence uz likuma normu ievērošanu pamazām uzlabojas.
6. Aizbildnība ir bērniem piemērotāka aprūpes forma, jo tās ir ilgtermiņa attiecības, drošība un skaidrība par nākotni.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1353379
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties