Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:814836
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ar Pirmā pasaules kara traģiskajiem notikumiem un Oktobra revolūciju sākas otrais XX gs. mākslas attīstības periods. Sociālisma un kapitālisma attiecības šajā laikā veidojas lielā saspringtībā. Notiek arī ekonomiskās krīzes, pilsoņu kari, kā arī asiņainas cīņas ar fašismu, un tādējādi XX gs. pirmās puses kultūra un māksla gūst jau laikmeta raksturojumā atzīmēto traģisko nokrāsu.
Visās Baltijas valstīs līdzīga bija arhitektūras attīstība. Tajā izpaudās gan lauku sētas raksturīgās iezīmes un vajadzības, gan modernās Rietumu arhitektūras strāvojumu un autoritāro režīmu ietekme. 20. gados dominēja no koka celtas dzīvojamās un saimniecības ēkas, bieži koku izmantoja arī sabiedrībai nozīmīgu celtņu būvēšanā. Pilsētās par arhitektu galveno uzdevumu kļuva daudzstāvu un daudzdzīvokļu māju celtniecība, kā arī jaunajiem dzīves apstākļiem atbilstošs telpu izkārtojums tajās.
Vairāk sabiedriski nozīmīgu ēku sāka celt autoritāro režīmu laikā. Arhitektūrā bija jūtama daudzu stilu ietekme. 20. gadu otrajā pusē Baltijā ienāca funkcionālisma arhitektūra, bet 30. gados dominēja monumentālākas formas, ko ļoti nosacīti var apzīmēt par neoklasicismu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties