Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:468659
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Diski sagada lielāko daļu ārējās atmiņas pārvaldes modernajiem datoriem. Magnēto lentu agrāk izmantoja kā otro datu nesētāju, bet pieejas laiks ir mazāks nekā diskiem. Tātad, magnetas lentas tagad izmanto galvenokārt rezervēšanai (backup), nebieži izmantojamas informācijas glabāšanai (storage of infrequently used informātion), kā vīdi informācijas pārraidei (medium for transferring informātion) no vienas sistēmas otrai, un nepraktiski lielu disku sistēmām datu gabalu glabāšanai.
Mūsdienu disku draiveri izkatas kā lieli viendimensiju loģisko bloku masivs, kur logiskais bloks ir vismazākais pārraides modulis (unit of transfer). Loģiska bloka lielums parasti ir 512 baiti, bet daži diski var būt zema limeņa formātēti (low- level formātted) ar dažādu loģiska bloka lielumu, piemēram 1024 biti.
Viendimensiju loģisko bloku masivs izvietots diska sektoros secīgi. Sektors 0 ir pirmais pirma ceļa (track) sektors vistālākajā cilindrā. Izvietošana (mapping) tālāk turpinas secīgi pa šo ceļu, pēc tam pa ceļiem šājā cilindrā, un tālāk pa visiem cilindriem secībā no vistālāka uz vistūvāko. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties