Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:463442
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Jāatzīmē, ka Latvijas eksporta iespēju paplašināšanās ES tirgos saistāma ne tikai ar šo valstu importa pieprasījuma pieaugumu, bet lielā mērā arī ar Latvijas uzņēmēju spēju paplašināt savu tirgu, izmantojot ekonomiskās priekšrocības piedāvāt lētāku produkciju ar atbilstošu kvalitāti. Būtisks stimuls eksportēt uz ES valstīm ir arī labvēlīgs eiro kurss, kas 2004. gadā var saglabāties tikpat augstā līmenī kā 2003. gadā.
Eksporta iespēju paplašināšanās uz Krieviju tuvākajos gados var nebūt tik strauja kā 2001. gadā un 2002. gadā, jo iepriekšējā dinamika lielākā mērā bija saistīta ar Krievijas krīzes laikā zaudēto tirgu atgūšanu, kaut gan stabilā Krievijas izaugsme 2003. gadā sola eksporta iespēju paplašināšanos uz Krieviju. Labas iespējas ir eksportam palielināties uz citām NVS valstīm, tādām kā Baltkrievija, Ukraina, Vidusāzijas valstis.
Kā būtiska Latvijas eksporta paplašināšanas iespēja jāmin Lietuvas un Igaunijas tirgi. Ar abām šīm valstīm Latvijai ir negatīva tirdzniecības bilance, lai gan ik gadu diezgan strauji palielinās Latvijas preču eksports uz tām, jo preču imports no Lietuvas un Igaunijas pieaug vēl straujākos tempos.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties