Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:255433
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ar darbu saistītas slimības    4
  Arodslimības    5
  Atšķirības starp arodslimību un ar darbu saistītu slimību    6
  Situācijas novērtējums    6
  Izmantotā literatūra    8
Darba fragmentsAizvērt

Arodslimību statistika neraksturo situāciju konkrētajā pārskata gadā, bet gan iezīmē to, kāda tā ir bijusi pirms gadiem 10 – 20 gadiem, kas parasti ir arodslimības latentais periods. Kaut arī lielākajai daļai arodslimnieku veselības problēmas ir attīstījušās, vēl strādājot padomju laikos, tieši laika posmā no 2007.gada līdz 2009.gadam dati jau daļēji atspoguļo situāciju darba vidē pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas un liecina par tā laika slikto darba apstākļu sekām.
Tas nozīmē, kad uzlabojums pēdējos gados ir saistīts ar to kad beidzoties padomju laikiem, pamazām sāka uzlaboties darba apstākļi, vairāk tika sākts domāt par to kā uzlabot darbinieku labklājību. Kā arī attīstoties tehnoloģijām, vairāki darba procesi ir kļuvuši drošāki, tiek izmantots mazāk kaitīgu vielu, ir pieejams vairāk informācijas par to, kā aizsargāt savu veselību, un arī pieejamo individuālo aizsardzības līdzekļu klāsts Latvijā ir kļuvis daudz plašāks nekā pirms 10 gadiem, un pēdējos gados vērojama arodslimnieku skaita stabilizēšanās un pat neliela samazināšanās tendence . Uzskatu kad šī tendence varētu saglabāties vēl pāris gadus, bet tad tā atkal varētu strauji pieaugt, jo sākot ar 21.gs. darbinieku darba apstākļi ļoti bieži tiek saistīti ar darbu birojā kā rezultātā ilgstošs darbs pie datora apvienojumā ar biežām stresa situācijām un saspringtu darba ritmu noved pie arodslimībām, jo diemžel vēljoprojām nevisas darba vietas ir atbilstoši pielāgotas katram darbiniekam inidviduāli.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties