Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:940643
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aptaujām atbilstošie temati. Aptaujām var būt dažādi mērķi: aprakstoši, paskaidrojoši un pētnieciski. Anketēšana ir labākais veids, lai sociologi izpētītu iedzīvotāju grupu, kura ir pārāk plaša mēroga, lai to novērotu tieši. Anketēšana ir lielisks līdzeklis plaša sabiedrības loka attieksmes un nostājas pētīšanai.
Pašpārvaldītās anketas. Šīs ir anketas, kuras respondentam ir jāaizpilda patstāvīgi. Populārs veids ir pasta anketas, taču pastāv vēl daži citi veidi. Dažkārt šīs anketas var būt izdalītas un tiek aizpildītas grupai vienā vietā un laikā. Skolā iespējams šīs anketas izsniegt mājas izpildīšanai. Anketas dažkārt tiek piegādātas mājās.
Pasta un mājās piegādes anketas var būt veiksmīgi savienojamas. Anketas var tikt izsūtītas pa pastu ģimenēm un pēc tam pētījuma darbinieki tās savāc. Nereti tiek izmantot pretējais variants – anketas tiek izdalītas un aizpildītas respondenti tās nosūta uz pētījuma biroju. Vai arī pētījuma darbinieki gan piegādā, gan savāc anketas.
Anketu izplatīšana un savākšana ar pasta starpniecību. Visbiežāk izmantotā metode. Šī metode izpaužas, ka pa pastu tiek saņemta anketa, kuru respondents aizpilda un nosūta atpakaļ pa norādīto adresi.
Monitorā atgriešana. Ļoti ērts anketēšanas veids ir ar datora starpniecību. Svarīga lieta šajā procesā ir anketu atgriešanās rādītāju grafiks. Ir svarīgi noskaidrot cik no izsūtītajām anketām atgriežas. Ir jābūt diviem grafikiem: vienam, kas norāda, cik anketas katru dienu atgriežas jeb tiek aizpildītas un atsūtītas un kā šis daudzums mainās ik dienu, otram, kas norāda uz kopīgo skaitu jeb procentuālai attīstībai. Katra atsūtītā anketa ir jāizlasa, jāizanalizē un jānumurē. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties