Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:651966
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  APSARDZES DARBĪBA    4
1.1.  Komersants    4
1.2.  Apsardzes darbinieks    5
2.  DETEKTĪVDARBĪBA    6
2.1.  Detektīvs    7
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    9
Darba fragmentsAizvērt

Detektīvdarbībā atļauts veikt videoierakstus, audioierakstus un fotografēšanu, kā arī pielietot citus tehniskos līdzekļus, ja tas neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību un nav aizliegts ar likumiem un citiem normatīvajiem aktiem. Piemēram, detektīvdarbībā ir jāievēro Fizisko personu datu aizsardzības likums. Veicot detektīvdarbību, ir aizliegts radīt personām fizisku, morālu vai materiālu kaitējumu, lietot vai draudēt lietot fiziskās ietekmēšanas līdzekļus, pamudināt personas uz noziedzīgu rīcību.
Detektīvam nav atļauts veikt operatīvās darbības pasākumus, īstenot mantu izņemšanu, aizturēt personas, iekļūt telpās. Tādēļ detektīvi cieši sadarbojas ar valsts tiesībsargājošām institūcijām un iestādēm, tostarp arī ar policiju. Detektīva pienākums ir nodot tiesībaizsardzības iestāžu rīcībā visu detektīvdarbības procesā iegūto informāciju par gatavojamiem vai izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kā arī ar tiem saistītajām personām. Detektīvdarbības kontroli veic Valsts policija.
2.1. Detektīvs
Detektīva sertifikātu un veikt detektīvdarbību ir tiesīgi Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts pilsoņi vai Latvijas nepilsoņi, kuriem ir augstākā izglītība tiesību zinātnēs vai kuriem ir ne mazāk kā piecu gadu darba pieredze tiesībaizsardzības iestādēs (tiesa, prokuratūra, policija, izmeklēšanas iestādes, valsts drošības iestādes). Detektīvdarbība ir liegta tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonām un darbiniekiem; personām, kuras likumā noteiktajā kārtībā ir atzītas par vainīgām tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā; kurām konstatēta psihiska slimība vai atkarība no alkohola, narkotiskām, psihotropām vai toksiskām vielām; kuras ir atbrīvotas no darba vai dienesta tiesībaizsardzības iestādēs saistībā ar disciplinārpārkāpumu vai neatbilstību ieņemamam amatam (izņemot gadījumu, kad persona amatam neatbilst veselības stāvokļa dēļ), kā arī citos likumā paredzētos gadījumos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties