Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:725091
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
• Neskatoties uz to, ka šobrīd ir pieejami mūsdienīgi, ērti lietojami, progresīvi brūču kopšanas līdzekļi, vēl joprojām hroniski dzīstošu brūču rezultatīva ārstēšana nav viegla. Jāņem vērā, ka pašreizējā sociālekonomiskā un veselības aprūpes sistēmas situācija Latvijā šīs problēmas risināšanu visām iesaistītām pusēm padara vēl grūtāku (L. Logina, J. Strautmanis).
• Aprēķināts, ka hronisku brūču ārstēšana attīstītās valstīs prasa lielus veselības aprūpes budžeta līdzekļus.
• Hroniski dzīstošas brūces dažādiem pacientiem var tikt veiksmīgi izārstētas izmantojot tikai ļoti atšķirīgas metodes. Ir brūces, kurām nepieciešama protektīva attieksme - granulāciju veicinošas ziedes, maigi, mitrumu uzturoši pārsēji, kurus mainīt nepieciešams reti, bet ir brūces, kuras nepieciešams skalot ar ūdeni un regulāri pārsiet un ir arī brūces, kurām līdzēt var tikai agresīva ķirurģiska iejaukšanās.
• Hroniskās brūces ir bieži sastopama pataloģija, kas rada pacientam sāpes, diskomfortu, samazina darbaspējas, un nereti pat noved pie amputācijas. Šādas brūces bieži ir saistītas ar hroniskām slimībām, galvenokārt cukura diabētu un venozo mazspēju, to ārstēšana ir laikietilpīga, un līdz pat 75% gadījumu novēro ilgstošus dzīšanas traucējumus. Eiropā tuvākajās desmitgadēs tiek prognozēts arvien lielāks īpatsvars cilvēku vecumā virs 65 gadiem, kā arī saslimšanu ar dažādām hroniskām slimībām, t.sk. cukura diabētu, pieaugums, kas, savukārt ļauj prognozēt arī būtisku hronisko brūču gadījumu skaita pieaugumu. Minēto iemeslu dēļ ir nepieciešams izstrādāt un pārbaudīt gan pirmsklīniskajā, gan klīniskajā praksē jaunus materiālus un aktīvās vielas efektīvākai hronisko brūču dzīšanas veicināšanai. http://www.lu.lv/

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties