Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Apmeklētības analīze Baltijas basketbola līgas (BBL) spēlēs
Faila izmērs:
46 KB
Identifikators:

660792

 
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
1. Baltijas Basketbola līga ir ļoti veiksmīgs projekts no tirgzinību viedokļa. Basketbols Baltijā ir populārākais sporta veids un interese par baltiešu spēcīgāko komandu savstarpējo spēkošanos ir gana liela visās trīs šī reģiona valstīs.
2. Baltijas Basketbola līga ceļ kopējo basketbola līmeni gan Baltijā, gan Eiropā. No 2004. gada kopš BBL tika izveidota Baltijas klubi izcīnījuši jau 3 Eiropas kausus. Pēc neatkarības atgūšanas, līdz līgas izveidei tas izdevās tikai vienu reizi.
3. Par BBL galvaspilsētu skatītāju apmeklētības ziņā noteikti jāsauc Latvijas galvaspilsēta Rīga, jo šī ir vienīgā pilsēta, kur Elites divīzijā pārstāvēta ar divām komandām – ‘’ASK Rīga’’ un ‘’’Barons/LMT’’. Tieši Rīgas ‘’Barons/LMT’’ spēles ir bijušas apmeklētākās šajā līgā, 2006./2007. tika uzstādīts sezonas apmeklētības rekords ar vidēji 8700 skatītājiem katrā mājas spēlē.
4. BBL spēļu apmeklētības dati liecina, ka skatītāju daudzumu mājas spēlēs neietekmē ekonomiskā lejupslīdē vai augšupeja. Šos rādītājus drīzāk ietekmē komandas rādītais sniegums, ja komanda uzvar, skatītāji nāk salīdzinoši vairāk, ja zaudē, tad salīdzinoši mazāk.
5. BBL komandu mājas spēļu apmeklētībā demogrāfiskais faktors nebūt nespēlē galveno lomu. Lieliski piemēri ir Šauļu ‘’Šiauliai’’ (128 tūkstoši iedzīvotāju) un Tartu ‘’Rock’’ (100 tūkst.iedz.) vienības, kuras mājas spēļu apmeklētībā, abās apskatītajās sezonās, bija pārākas pār saviem galvaspilsētas klubiem, attiecīgi Viļņas ‘’Lietuvos Rytas’’ (550 tūkst. iedz.) un Tallinas ‘’Kalev/Cramo’’ (400 tūkst. iedz.).
6. Baltijas Basketbola līgai būtu vairāk jāizmanto TV sniegtās tirgzinību iespējas. Lai gan līgas spēles tiek salīdzinoši bieži translētas visu trīs reģiona valstu televīzijās, un tagad arī ‘’Viasat Sport Baltic’’ kabeļtelevīzijas kanālā, nav pieejami nekādi TV apskati par Baltijas Līgas spēlēm.
7. Baltijas Basketbola līgai nebūtu vēlams paplašināties, jo tādejādi zustu visa turnīra sportiskā nozīme, noskaidrojot Baltijas spēcīgāko vienību. 2008./2009. gada sezonā BBL Izaicinājuma kausā jau ar mainīgām sekmēm startē Zviedrijas čempionvienība.
8. Citu reģiona sporta veidu federācijām vajadzētu ņemt piemēru no Baltijas Basketbola līgas, lai popularizētu savus sporta veidus. Lai gan Baltijas līgas pastāv arī citos populārākajos reģiona sporta veidos, to pilnais potenciāls vēl nav realizēts.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1310111
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties