Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:378337
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā es vēlos iepazīstināt ar apģērbu attīstības vēsturi, tekstilmākslu, modi un stiliem, kā arī ar politiskiem, ekonomiskiem, ētiskiem, estētiskiem un reliģiskiem aspektiem, kas to ietekmējuši. Par to kā apģērbā pakāpeniski rodas skaistuma jēdziens, ko izsaka cilvēka individuālā gaume, kas pamatojas uz noteikta laikmeta estētisko ideālu.
Visos laikos ir bijuši nemierīgi cilvēki, kas sev un citiem uzdod drošus un nekautrīgus jautājumus un uz iegūto atbilžu pamata veido savus redzējumus, koncepcijas, nostādnes un teorijas.
Estētika ir zinātne par skaisto, mākslu un daiļradi. Estētika ir sfēra, kas balstās uz juteklismu, uz cilvēka sajūtām. Estētiku var raksturot kā mūsu uztveri par mākslas vērtību, attieksmi pret to. Cilvēka jūtīguma saglabāšana mūsdienu racionālajā sabiedrībā kļūst par problēmu.
Estētikas sākumi meklējami apmēram pirms 2500 gadiem Ēģiptē, Babilonijā, Indijā un Ķīnā. Pirmie apcerējumi estētikā latviešu valodā ir atrodami Kronvalda Ata darbos. Katram laikmetam ir savs estētiskais ideāls.
Vēstures pētniecība paver jaunu skatu uz cilvēces senatni un daudzām parādībām cilvēka dzīvē. Sabiedrības vēlme apzināt folkloras izplatību, tās lomu un nozīmi šodienas sabiedrībā, parādīt, ka tautu krātais
mantojums nav nevajadzīgu biezu grāmatu un apceru kopums, bet gan ļoti nozīmīgs garīgo vērtību sakopojums visas pasaules kultūrā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties