Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:917396
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Apdrošināšana    4
2.1.  Apdrošināšanas vēsture    4
2.2.  Apdrošināšanas jēga    5
2.3.  Apdrošināšanas mehānisms    5
2.4.  Apdrošināšanas klasifikācija    6
3.  Apdrošināšanas akciju sabiedrību vispārējā informācija    7
3.1.  Dzīvības apdrošināšanas sabiedrības    10
3.1.1.  Dzīvības apdrošināšanu sabiedrību ieguldījumi    12
3.2.  Nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības    13
3.2.1.  Nedzīvības apdrošināšanu sabiedrību un tehniskās rezerves    16
4.  Mārketinga makrovide    18
4.1.  Sociālie, ekonomiskie un demogrāfiskie faktori    18
4.2.  Politiskie un tiesiskie faktori    20
4.3.  Tehniskie un tehnoloģiskie faktori    20
5.  Mārketinga mikrovide    21
5.1.  Pircēji    21
5.2.  Konkurenti    26
5.3.  Starpnieki tirgū    29
5.3.1.  Apdrošināšanas brokeri    32
  Secinājumi un priekšlikumi    33
  Izmantotā literatūra    35
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā, veidojoties ekonomiskajām tirgus attiecībām, arvien lielāka uzmanība tiek veltīta apdrošināšanai, tās pakalpojumu izmantošanas iespējām. Pēdējos gados mūsu valstī vērojamas tirgus ekonomikas augšupejas pazīmes. Pastāvot stingrai monetārai un sabalansētai fiskālai politikai, var uzskatīt, ka ir noteikti galvenie pamatnosacījumi ilgtermiņa uzņēmējdarbībai finansu tirgū, kas veicinājis apdrošināšanas tirgus dinamisku attīstību.
Stabils apdrošināšanas tirgus ir svarīgs jebkuras veiksmīgas ekonomikas struktūras komponents. Pierādījumus šim apgalvojumam var atrast daudzās valstīs - vērtējot apdrošināšanas īpatsvaru iekšzemes kopprodukta veidošanā. Piemēram, Amerikas Savienotajās valstīs, Japānā apdrošināšanas prēmiju īpatsvars iekšzemes kopproduktā sastāda 8-10 %, Eiropas Savienības valstīs šis rādītājs ir 5-7 %. Latvijā apdrošināšanas prēmiju īpatsvars iekšzemes kopproduktā sasniedza 2,59%, ievērojami pārspējot pērno gadu rezultātus un tādējādi apliecinot juridisko personu un iedzīvotāju pieaugošo vēlmi tērēt naudu par apdrošināšanas pakalpojumiem.
Viena no mūsdienu efektīvākajām apdrošināšanas darbības pilnveidošanas metodēm ir mārketinga stratēģijas izstrādāšana un pielietošana. Mārketinga stratēģija apdrošināšanā - apdrošinātāja un apdrošinājuma ņēmēja savstarpējās iedarbības sistēma, kas virzīta uz abpusējo interešu un vajadzību apmierināšanu. Apdrošināšanas mārketings, kā pastāvīga tirgvedības sfēra ekonomiski attīstītās valstīs, radās salīdzinoši nesen – 70-to gadu sākumā. Latvijā apdrošināšanas mārketings aktuāls kļuvis tikai pēdējo gadu laikā, nodibinoties privātajām apdrošināšanas sabiedrībām un līdz ar to pastiprinoties konkurencei. Rezultātā vairākas apdrošināšanas sabiedrības ir izveidojušas mārketinga vadības struktūrvienības, kuras nodarbojas ar izstrādātās mārketinga stratēģijas realizāciju. Tomēr mārketinga iespējas Latvijas apdrošināšanas tirgū ir tikai izzināšanas stadijā. Ir nepieciešams laiks, lai izveidotu tādu apdrošinātāju darbības filozofiju, kura ne tikai atspoguļo izvirzīto mārketinga stratēģiju reālajā darbībā, bet galvenais – ir par pamatu sekmīgai apdrošinātāju uzņēmējdarbībai.
Apdrošināšana – universālais instruments, ko veidoja cilvēce sava īpašuma interešu ekonomiskai aizsardzība. Mūsdienās bez tā valstīs ar attīstītu tirgus ekonomiku netiek noslēgts neviens darījums, nedarbojas gandrīz neviens uzņēmums. Apdrošināšanas polise ir gandrīz ikvienam cilvēkam. Aizvien acīm redzama vajadzība apdrošināšanas polisē paliek arī pie mums. Taču apdrošināšanas prakse mūsu valstī vēl nav plaši attīstīta. Tā visa pamats – bijušā valsts apdrošināšanas monopols, kas ilgu laiku bija nenozīmīga finanses sistēmas papildinājums. Līdz ar tirgus attiecību attīstību mainās arī mūsu sabiedrības domāšanas veids. Un tomēr joprojām ne visiem skaidra apdrošināšanas jēga un priekš kam tas viss ir vajadzīgs. Mēģināsim tajā visā tikt skaidrībā.
2.1. Apdrošināšanas vēsture
Gadsimtiem ilgi cilvēki mēģināja pasargāt sevi un savu darbu no nejaušām briesmām. Tiklīdz cilvēce sāka apgādāties ar īpašumu, kā uzreiz radās raizes par to saglabāšanos. Pilnīgi dabiska bailes izjuta pret stihijas postiem un negaidītām likteņa pagriezieniem mudināja meklēt aizsardzības veidu no to graujošām sekām.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties