Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:410338
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ne visi indivīdi ir viegli iekļaujami noteiktā speciālās izglītības kategorijā. Tie, kuriem ir divi vai vairāk veidu traucējumi, piemēram, vājdzirdība un garīga atpalicība, uzlūkojami par atsevišķu kategoriju.

Reizēm šādiem audzēkņiem ir grūti noteikt visnoderīgāko palīdzības veidu mācībās. Dažiem skolēniem īpašas mācīšanas pakalpojumi var tikt piedāvāti pavisam citādas izņēmuma kategorijas dēļ: tie ir talantīgie un apdāvinātie bērni. Piedevām IDEA likuma nosacījumiem pastāv arī Valsts likums 100 - 297, Džeikoba K. Dževitsa Apdāvināto un talantīgo skolēnu izglītības akts. Saskaņā ar šo aktu apdāvinātu un talantīgu audzēkni raksturo augstas intelektuālās, radošās, mākslinieciskās, līdera vai specifiska akadēmiskas spējas un vajadzība pēc pakalpojumiem un nodarbībām, kas parasti skolās netiek piedāvātas, bet ir nepieciešamas šo spēju pilnīgai izkopšanai. Atšķirībā no IDEA, Valsts likums 100 – 297 nedod īpašas rīcības pilnvaras. Tomēr vairumam štatu ir likumi, kuri nodrošina skolām īpašu palīdzību.

20. gs. sākumā ievērojamais krievu pedagogs P. Kapterevs asi kritizēja dažu pedagogu pārlieko cenšanos iemiesot dzīvē vienpusīgi harmoniskas attīstības vācisko ideālu, ar harmonizācijas palīdzību izlīdzinot atpalikušās puses, tās vingrinot, bet vienlaicīgi piebremzējot spēcīgi attīstītās puses. Rezultātā īsti attīstīta nav vairs neviena puse.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties