Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824299
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.1999.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Antīkās pasaules komēdija sasniegusi mūsu dienas četru dzejnieku darbos. Šie dzejnieki ir atēnieši Aristofans un Munards, kā arīromieši Plausts un Terencijs. Darbi, kuri vēl ir saglabājušies līdz mūsu dienām, aptver 265 gadu laika diapazonu: vecākā līdz mūsu dienām nonākusī komēdīja - Aristofana ‘’Aharnieši’’ - izrādīta 425. gadā p. m. ē. jaunākā - Terencija ‘’Brāļi’’ - 160. gadā p. m. ē.
Eiropas teātra dzimtene ir Atēnas. Atikas novada centrs bija vienlīdz mīļš kā Melpomenei, tā Talijai, abu drāmas žandru mūzām. Sengrieķu traģēdijas un komēdijas ciešās saites ar vietu, kur ne vien bija kārts šūpulis, bet kur tāstās arī piedzīvoja savas spožākās virsotnes, vēl šodien atspoguļojas drāmas vēstures terminoloģijā.
Antīko komēdiju var iedalīt divās daļās : Vecatiskā un Jaunatiskā. Tā saucamā vecatiskā, kas ar sava izcilā pārstāvja Aristofana darbiem līdzās lielo traģiķu Ashila, Sofokla un Eiripīda drāmām uzskatāma par senās Grieķijas klasiskās dramaturģijas augstāko sasniegumu, ir ļoti sadabīga, pat vienreizīga parādība pasaules literatūrā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties