Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:748820
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Anglijas sabiedrības šķelšanās 17.gs.    4
1.1.  Saimniecība    4
1.2.  Reliģija    5
2.  Pilsoņu karš    6
2.1.  Republikas nodibināšana    7
2.2.  Kromvela protektorāts    7
3.  Stjuartu restaurācija un 1688. gada „Slavenā revolūcija”    8
3.1.  Stjuartu restaurācija    8
3.2.  1688. gada „Slavenā revolūcija” Konstitucionālās monarhijas nostiprināšanās    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    10
Darba fragmentsAizvērt

Anglija, kura atrodas uz salas, 17. gs nebija spēcīgākā Eiropā, tā atpalika no tādām valstīm, kā Francija un Spānija. Tomēr Anglija sāka pamazām attīstīties, radās priekšnoteikumi straujai ekonomiskai un politiskai augšupejai. Anglija varēja mierīgi attīstīties, jo sava ģeogrāfiskā izvietojuma dēļ bija pasargāta no ārējiem iebrukumiem un kara postījumiem, tai nevajadzēja lielu armiju un līdzekļus karaspēka uzturēšanai. Tā kā Anglijai nebija ne pastāvīga karaspēka, ne arī spēcīga centrālā pārvalde, tad īpaši liela nozīme bija valdnieka personībai. Un viena no lielākajām šādām personībām bija karaliene Elizabete I, kuras valdīšanas laikā arī nostiprinājās absolūtā karaļa vara.
Pēdējā Tjūdoru dinastijas karaliene Elizabete visnotaļ sekmēja jūrniecību un tirdzniecību. Spējīgākie un apņēmīgākie tirgotāji strauji kļuva bagāti. Tā Anglijā pakāpeniski uzplauka turīga un uzņēmīga pilsētu buržuāzija, ko veidoja tirgotāji un manufaktūru īpašnieki.
Arī laukos varēja novērot pārmaiņas. Dzimtbūšana būtībā bija izzudusi. Angļu muižniecība bija noslāņojusies jaunajā un vecajā muižniecībā. Vecā muižniecība atbalstīja karali, jo tas nodrošināja tiem bezrūpīgu dzīvi. Vecā muižniecība turējās pie feodālajām privilēģijām – neko nestrādāja, tikai turpināja ievākt no zemniekiem gruntsnomu. Savukārt džentriji (jaunā muižniecība), kas bija galvenokārt sīkie un vidējie muižnieki, centās pielāgoties kapitālisma attīstībai Anglijā – centās mainīt un uzlabot saimniekošanu , lai iegūtu lielāku peļņu. Džentriji meklēja iespējas, kā iegūt lielākus ienākumus. Daži jaunie muižnieki pirka vai pārdeva zemi. Daži ierīkoja savās muižās manufaktūras, kur algoja strādniekus un ražoja preces pārdošanai. Jaunie muižnieki sāka pārdot pilsētās savus ražojumus – sieru, labību, alu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties