Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:412043
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai gan, nebija likuma Anglijā, kas aizliegtu sievietei iegūt troni kā tas bija tajā laikā Francijā, sievietes valdīšana tika uzskatīta par nevēlamu.
Karalis Henrijs VIII ļoti gribēja dēlu. Tā kā ar pirmo sievu dēlu iegūt neizdevās, viņam nācās anulēt savu laulību ar Katrīnu no Aragonas (Cathrine of Aragon). Tas nenācās viegli (anulēt laulību). Lai to izdarītu, Henrijam nācās saraut attiecības ar katolisko baznīcu (Romas pāvestu) un iecelt sevi kā jauno Anglijas (anglikāņu) baznīcas galvu.
Tagad, esot anglikāņu baznīcas galvai, Henrijs varēja panākt savas laulības anulēšanu. 1553.gada janvārī viņš apprecējās ar Annu Bolīnu (Anne Boleyn), kura jau tad bija Elizabetes gaidībās. Tā paša gada Jūlijā Anna tika kronēta. Abi – Henrijs un Anna ticēja, ka bērns, ko Anna gaidīja būs puika. Jaundzimušais izrādījās meitene. Tā bija katastrofa, un neviens to nepārdzīvoja vairāk kā Henrijs. Viņš bija pārvācies dzīvot uz kalniem, lai apprecētu Annu, sarāvis attiecības ar Romas pāvestu, zaudējis vairākus draugus, nojaucis vairākas abatijas un klosterus, nogalinājis vairākus cilvēkus viņu palikušās katoliskās ticības dēļ. Viss tas dēļ viņa meitas. Henrijs jutās dziļi pazemots un nelaimīgs un juta, ka nav saņēmis Dieva svētību. Elizabetes kristības notika Grīnvičā (Greenwich) , kad viņai bija tikai 3 dienas.
Pēc Elizabetes dzimšanas, Henrija jūtas pret sievieti, kuru agrāk bija tik kaisli mīlējis, bija atdzisušas. Viņa prātu bija pārņēmušas skaistākas, koķetākas meitenes. Lai nu kā, kamēr Anna vēl bija karaliene, Elizabetes dzīve pilī bija samērā patīkama.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1171626
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties