Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:927406
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirms izstāstīt jums par Anglijas etiķeti, es gribētu atbildēt uz jautājumu: „Kas ir etiķete?”
Tātad etiķēte – tas ir manieru, uzvedības,kā arī peklājības un izglititības standarti, kas ir pieņemti tajā vai kādā citā sabiedrībā. Kas saistīts ar citām etiķetes robežām, tās atšķirās ar universalitāti un ir uzskatāmas par pieklājības normām netikai starptautiskā līmenī, bet arī ģimenes lokā, taču kā zināms, pat vislabāk audzinātajs cilvēks nevienmēr izpilda visas uzvedības normas, tā kā katrā valstī tās ir atšķirīgas.
Manuprāt katras tautas pieklājības normas ir ļoti sarežģīts nacionālo tradīciju, paražu un starptautiskās etiķetes sakopojums. Lai kur jūs nebūtu un lai kādā valstī jūs neatrastos, visur no jums gaida uzmanību, interesi par savu valsti, kā arī cieņu pret savām paražām. Es to ļoti labi zīnu no savas pieredzes, jo gadu atpakaļ biju viena no attistītakajam vastīm pasaulē – Anglijā

Un tagad par to valsts nacionalo etiķeti.
Kā zināms, šī valsts vēljoprojām skaitās labu manieru karaliste. Šajā valstī uzvedības normas attiecās uz katru sabiedrības un vecuma grupu. Pie šīm normām vajadzētu pieturēties, vai vismaz zināt tās, kad dodaties ceļojumā Anglijā.
No pašas pieredzes es zīnu, kā Anglijā standartsveiciens skaitās parasta roku paspiešana kā vīriešiem tā arī sievietēm., kā arī angļiem ir svarīga iepazīšanās procedūra. Piemeram vajag atcerēties, ja iepazīstina savu kolēģi personai kas ieņem daudz augstāku posteni, ir pieņemts pirmo nosaukt augstāk stāvošās amatpersonas vārdu. Ja jūs nevēlaties apvainot angli, jums labāk izvairīties no tieša acu kontakta un nepietuvoties pārāk tuvu, kā arī nepieskarties bez vajadzības tam, jo angļi ļoti augstu vērtē savu privato zonu, kas apmēram ir 50 cm. Ja tomēr jūs jūtat, ka esot pārkāpis angļa privāto zonu, jums vajadzētu atvainoties un pateikt sorry.…

Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1188693
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties