Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:275986
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šo tēmu savam zinātniski pētnieciskajam darbam es izvēlējos tāpēc, ka mani interesē anarhisms un nacisms, un, kaut gan es domāju, ka tās ir nesavietojamas politiskās iekārtas, es vēlējos noskaidrot, vai tām tiešām nav nekā kopīga un kāpēc tās ir tik atšķirīgas, ņemot vērā, ka abām ir diezgan cieša saikne ar sociālismu. Es izvēlējos citēt Ādolfu Hitleru, jo citu nacistiskās Vācijas amatpersonu teiktajā atradu tikai Hitleru glorificējošus izteicienus. Par sava darba mērķi es izvirzīju kopīgu iezīmju meklēšanu pazīstamu anarhistu un nacistu uzskatos, kā arī mēģināšanu noskaidrot, kāpēc starp tiem valda tik liela atšķirība. Darba uzdevumos ietilpa informatīvu materiālu meklēšana internetā un bibliotēkās, un es centos izmantot tikai šīm abām politiskajām iekārtām uzticīgu un piederošu personu rakstīto un teikto, jo vēlējos to analizēt pati. Kad biju ieguvusi šos materiālus, es tajos meklēju šī darba tēmai atbilstošus fragmentus. Nedomāju, ka šī tēma ir aktuāla, jo anarhisms jau ir pasludināts par neiespējamu utopiju, bet no nacisma ir palikuši pāri tikai gruveši.
Kaut gan Ādolfam Hitleram un nacistiem ar anarhistiem praktiski nav nekā kopīga, abu uzskatos var atrast arī līdzīgas iezīmes, it īpašo tajos, kas attiecas uz valsti, bet nevis tās lomu un likumību, bet gan būtību un pamatiem, uz kuriem tā balstās; tikai anarhisti to uzskata par ļaunumu kā individualitātes un jebkura cilvēka apspiešanu, bet Hitlers domā, ka tautai nepieciešama pilnīga kontrole, kuru nodrošina un realizē valsts.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1140391
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties