Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:119692
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tūrisms ka bizness un peļņas veids Alūksnes rajonā ienāk pamazām un ne pārāk strauji. Alūksnes rajons ir Latvijas robežrajons ar Igauniju un Krieviju. Alūksne atrodas 202 km attālumā no Rīgas. Alūksnes pusē ir apskatāmi 14. - 18. gadusimta vācu un zviedru nocietinājumi, pilis un to drupas. Skaistu un jauku vietu ir visapkārt. Lai nokļūtu Alūksnes rajonā, var izmantot satiksmes autobusus, gan arī nomāt autobusu uz visu dienu. Firmā IU Vide GA (t.9455515) var izīrēt nelielai grupai autobusu (līdz 20 vietām), maksājot par to 70 Ls/diennaktī +degviela.
Ziemas sezonā slēpotāji ir ļoti iecienījuši Dēliņkalnu un Ķauķukalnu, kas ir staltā Dēliņkalna tuvākais brālis, un uz kura slēpošanas priekus var izbaudīt jau no Ziemassvētkiem. Savukārt vasarā tūristiem tīkamāks atpūtas veids ir ūdenstūrisms pa Gauju. Tas liecina par to, ka tūristiem Alūksnes apmeklēšana interesanta var būt gan ziemā, gan arī vasarā.
Aprakstot tuvāk slēpošanas iespējas, gribu pieminēt kā interesantāko variantu – Ķauķukalnu, kas atrodas 185 km no Rīgas. Pie zīmēm Māriņkalns un Dēliņkalns, no Pleskavas šosejas, jānogriežas pa labi. Pēc 3 km būs Dēliņkalns, vēl pēc kilometra – Ķauķukalns. Te priekus var baudīt par 2 latiem visu dienu. Bugeļāķus gan labāk ņemt līdzi savējos. Arī izīrējamie slaloma inventāra komplekti var nepietikt visiem, tāpēc labāk ņemt savus līdzi. Naktsmājas iespējams sarunāt uz vietas, pie vietējiem saimniekiem. Izguldīt viņi piedāvā jau sākot no 3 Ls par cilvēku uz vienu nakti. Kā mīnusu var minēt to, ka trase nav apgaismota, tāpēc ar krēslas iestāšanos jautrības ir jābeidz. Pie kam trase darbojas tikai brīvdienās.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1183162
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties