Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:307058
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Visas alternatīvās teorijas ir radušās noteiktā vēsturiskā laikā un bija apjausto aktuālo problēmu praktiski nozīmīgi risinājumi. Visas alternatīvās teorijas ir konvencionālas un atklāj vienas personas pedagoģisko uzskatu sistēmu. Visas aplūkojamās alternatīvas ir reliģisko ideju caurvītas. To autoriem bērns ir dievišķa radība.
Katra alternatīva no autora un atbalstītāju viedokļa ir dibināta uz vislabākajām idejām. Katras alternatīvās teorijas veselumu pauž autora izvēlētais cilvēktēls vai bērntēls, kas savā dziļākajā būtībā ir stabils integrāls veidojums. Visās alternatīvās cilvēktēls tiek nošķirts no bērntēla. Alternatīvā audzināšana sākas ar bērntēla apjausmu.
Lai bērna audzināšana būtu mērķtiecīga, vispirms tā jāizzina teorijas un metodoloģijas līmenī. Teorija dod atbildi uz jautājumu, kas un kāds ir katras izglītības alternatīvas bērntēls, kā to izprot, cik tas ir pilnīgs un atbilst sava laka uzskatiem. Metodoloģija – sniedz atbildi, kādas vispār aktivitātes jāīsteno, lai sekmētu bērna audzināšanu atbilstoši šim bērntēlam.
Metodoloģisko zināšanu pamats ir zināšanas par procesu – par lietas rašanos, attīstību un sabrukumu.
Visu alternatīvu pamataksiomas ir garazinātniskas vai humānpedagoģiskas, un tas nozīmē, ka bērns, skolēns un cilvēks vispirms tiek aplūkots tai aspektā, ar ko viņš būtiski atšķiras no citām dzīvajām būtnēm.
Visas alternatīvas tver cilvēku plašā intervālā ar centrālo elementu – dvēsele. Kad bērns tiek plānots, tad vecāki domā par sava bērna dvēseli, turklāt tikai labestībā un mīlestībā. Bērna dvēsele sākas ar savu vecāku domām par viņu. Visu alternatīvu nākamā aksioma atzīst, ka garīgums izkopjams katrā cilvēkā, bet tikai ar garīguma kopšanai atbilstošiem līdzekļiem. Pirmais līdzeklis ir doma (arī gars).
Alternatīvas māca audzināt cilvēku kā garīgu būtni. Tās bērna subjektīvo veseluma uztveri ļoti respektē – māca izjust pret to cieņu, bijību un izmantot pedagoģiskos nolūkos.
Garazinātne ir pretmets dabas zinātnēm un nav saistāma ar teoloģiju. Tā ir zinātne par cilvēka dvēseli, garu, garīgumu. Garazinātnē prioritāra ir cilvēka apziņa, domas un emocijas.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1194223
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties