Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:299658
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Daudzi cilvēki cieš no dažāda veida atkarībām, tādēļ par tām tiek tik plaši diskutēts. Atkarības problēmu sakne ir meklējama atkarīgā cilvēka personībā, kaut gan katram atkarības veidam ir sava specifiska ietekme uz cilvēka personību. Iespējams, ka atkarīgā persona neapzināti pievēršas tam vai citam konkrētās atkarības paveidam, jo tas ir tikai līdzeklis, lai mazinātu iekšējo spriedzi un rastu zināmu mierinājumu.
Kas tad īsti ir atkarība?
Ar atkarību saprot izmaiņas atkarību izraisošo vielu lietotāja somatiskajā veselībā, domās un rīcībā, uzskatos un pārliecībā.
Atkarība (alkohola, ) – vienas vai vairāku psihoaktīvu vielu atkārtota lietošana, kad lietotājs periodiski vai hroniski ir intoksikācijas stāvoklī, izjūt nepārvaramu tieksmi uzņemt vielu vai vielas, kurai viņš dod priekšroku un viņam ir grūtības brīvprātīgi pārtraukt vielas lietošanu.
Labāk vai vismaz citādi palīdz justies alkohols, cilvēkam rodas ilūzija, ka atkarības objekts palīdzēs aizpildīt iekšējo tukšumu un mazinās izmisumu. Tas ir veids, kā bēgt no savām bailēm, pārdzīvojumiem un sāpēm. Ikviens no mums sastopas ar dažādiem kārdinājumiem, un katrs no mums izdara savu izvēli.
Mūsu sabiedrībā ļoti aktuālas sociālās un veselības problēmas ir saistītas ar atkarības vielu lietošanu. Savām darbam izvēlējos viss "populārāko" no atkarības veidiem ALKOHOLISMS....

Alkoholisms.

„Karalis ALKOHOLS” tāpēc, ka ir ar likumu atļauts, ka ir iespiedies visās mūsu dzīves jomās, ka tam ir vislielākais „pielūdzēju” skaits, uzmācīga, nekaunīga un melīga reklāma. Kad pirmo reizi mūžā mēs ņemam rokā glāzīti, mēs nevaram pateikt, kādu upuri tas no mums prasīs. Lielākai daļai cilvēku jau paveicas, un šī lielākā daļa šad tad nododas alkohola baudai. Bet, ja mums nepaveicas, tad tā būs mūsu vienīgā un neatkārtojamā dzīve, kuru mēs ziedosi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties