Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:283853
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

(1895–1941) A.Grīns ir viens no izcilākajiem un raženākajiem latviešu vēsturiskās prozas autoriem. Viņa novelēm, stāstiem un romāniem raksturīgs vēsturisks kolorīts, veiksmīga stilizācija, kā arī raksturu viengabalainums. Vēsturiskajos tēlojumos Grīns visvairāk aprakstījis dzimtās zemes vēsturi; spilgta vēsturiska liecība ir romāns Dvēseļu putenis - par latviešu strēlnieku likteņiem, kuru rindās pats bija cīnījies. Grīns bija redaktors unikālam daudzsējumu darbam Pasaules vēsture, ko lielā mērā pats arī uzrakstīja.
Jēkabs Grīns ir dzimis 1895.gada 15.augustā Jēkabpils apriņķa Biržu pagasta “Ziedos”. Viņa dvīņubrālis Mārtiņš nomira otrajā dzīves gadā, bet vecākais brālis Jānis, kurš vēlāk arī kļuva par rakstnieku un žurnālistu, bija par pieciem gadiem vecāks. Vēlāk Grīns par sevi teica: “Es esmu uzaudzis ar Bībeli, ‘Skolas maizi’ un suni ”. Ģimenē runāts sēliskajā izloksnē, un, pēc rakstnieka radu vārdiem - tiklīdz viņš pārbraucis pāri Daugavai uz Jēkabpili, tā “rakstu valodā” vairs nav runājis. Kad Grīns paaugās un sāka mācīties rakstīt, izrādījās, ka viņš ir kreilis; pieaudzis viņš vienādi veikli rakstīja ar abām rokām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties